IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PRIŠTINA: UKIDAMO TAKSE BiH I SRBIJI”Ostvarili smo svoj CILJ…”

Šteta nanijeta Srbiji je oko 150 miliona eura. Dali smo pun odgovor Srbiji, pokazali smo da smo nezavisna i suverena država, najavljeno ukidanje taksi…

PRIŠTINA: Kosovo, Ekonomija, vijesti, nedelja, 31.03. 2019…10: 29 PRIŠTINA UKIDAMO TAKSE BiH I SRBIJI”Ostvarili smo svoj CILJ…”

Teške kritike na vlasti u Prištini, prije svega najava američkog ambasadora na Kosovu Filipa Kosneta da je “Amerika umorna” od čekanja da se takse na proizvode BiH i Srbije ukinu – urodile su plodom.

Naime, dan nakon Kosneta oglasio se zamjenik Ramuša Haradinaja Enver Hodžaj i rekao da su “takse uvedene u novembru prošle godine ostvarile cilj”.

– Šteta naneta Srbiji je oko 150 miliona eura. Dali smo pun odgovor Srbiji, pokazali smo da smo nezavisna i suverena država – rekao je Hodžaj, ali zatim najavio ukidanje taksi.

– Taksa šteti našim odnosima sa Amerikom, sa EU i blokira proces dijaloga koji bi mogao da bude dobar put da Kosovo krene naprijed. Naša pozicija je da taksa treba da bude suspendovana na period od 120 dana, i ovaj “prozor” će dovesti do konačnog sporazuma. Ako se sporazum ne postigne, treba ponovo uvesti taksu – rekao je Hodžaj.

Čitaj još:   ZA PLAKANJE: Zašto se Kobi, stalno vozio helikopterom... (foto)

Hodžaj je zatim rekao da blokada dijaloga i njegova eventualna propast nije u interesu Kosova.

– Mislim da je u interesu Kosova, ali i u interesu Srbije, da se nastavi dijalog, da se države uzajamno priznaju i da se Kosovo učlani u UN. Blokada dijaloga nije u interesu Kosova, naš strateški interes je da idemo naprijed – rekao je on…

izvor agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši