Haški osuđenik ponovo iza brave: Sumnja se da je bacio bombu…

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Bacio bombu na kuću bivše supruge sa kojom se vjenčao dok je bio u zatvoru… Jelena Radišić bila udata za Češića u periodu od 2002. do 2003. godine…

BEOGRAD: Regija, Crna Hronika, vijesti, utorak, 02.04. 2019…07: 59… Haški osuđenik ponovo iza brave: Sumnja se da je bacio bombu…

Ranko Češić je pravosnažno osuđen pred Haškim tribunalom zbog zločina koje je počinio u Bosni i Hercegovini, odnosno Republike Srpske na 18 godina zatvora.

Zbog sumnje da je bacio bombu na kuću koju je kupila njegova bivša supruga Jelena Radišić na Novom Beogradu priveden je haški osuđenik Ranko Češić.

Bomba je bačena poslije ponoći na sreću, u eksploziji niko nije povređen, pošto u kući u tom trenutku nije bilo nikoga jer, prema riječima komšija, dosadašnji vlasnici renoviraju kuću pred prodaju.

Čitaj još:   ISTANBUL: ALMIR u posjeti bratu Ademu, zvijezdi BEŠIKTAŠA...

Bomba je napravila štetu na fasadi kuće i vozilima parkiranim u dvorištu. Od jačine eksplozije polomljeno je staklo od prozora na kući, a oštećeni su i automobil BMW i traktor u vlasništvu Z. S.

Da je bomba bačena u dvorište porodične kuće, policiji je prijavila Jelena Radišić, koja je, kako saznajemo, trebalo u nju da se useli.

Jelena Radišić rekla je policajcima kako sumnja da je bombu bacio njen bivši suprug Ranko Češić.

Ranko Česić, koji je prije hapšenja živio u Vraniću, i Jelena Radišić iz Stare Pazove vijenčali su se u beogradskom Okružnom zatvoru 30. maja 2002. god , desetak dana prije nego što je haški optuženik predat Tribunalu, pet dana nakon njegovog hapšenja.

Svečani čin obavljen u zatvorskoj prostoriji namijenjenoj takvim prilikama. Oni su se razveli naredne 2003. godine, sada su navodno u lošim odnosima i spore se oko imovine.

Čitaj još:   BANJA LUKA: "Merhaba askeri, kupio sam turski rječnik, sad mi treba i albanski..."

Češić je osuđen na 18 godina zatvora pred Haškim tribunalom zbog zločina protiv čovječnosti, ubistva i silovanja Bošnjakinja u RS-u…

izvor agencije

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši