IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Senad Repuh, Türkiye Süper Ligi'nde attığı sayısız gollerle…

Senad ile konuşmaya başlarken sessiz ve dikkatli bir şekilde sırtında 9 numara ile çıktığı ve antrenör olarak kulübede yerini almaya başladığı ana kadar her şeyi hatırladığını ve ilk günden bugüne kadar sürekli tekrar ettiği bir sözü olduğunu belirtti, “bana güvendiğiniz için teşekkür ederim”

Saraybosna'nın en eski ve köklü kulüplerinden olan FK Sarajevo teknik kadrosuna asistan koç olarak 2010/2011 senesinde geçti ve görevini Mirza Varešanović ile başarıyla tamamladı.

2014 yılında ise yanında asistan koçluğunu yaptığı Mirza Varešanović ile beraber Olimpik Saraybosna takımını çalıştırmaya başladı. 2016 senesinde ise tekrardan FK Sarajevo takımını çalıştırmaya başladı ve ilk kupasını bu sezonda kazandı.

Profesyonel futbolculuk kariyerine FK Sarajevo’da başlayan Senad, buradan Fransız kulübü olan Lorient’e transfer oldu. Fransa macerasının ardından tekrardan FK Sarajevo kulübüne dönen Senad, Türk takımlarının ilgisini çekmeyi başardı ve Türkiye’de ilk olarak Karabük’te forma giydi. Buradan Bursa Spor’a transfer oldu. Hem Karabük hem de Bursa Spor taraftarı hatıralarına Senad’I attığı muhteşem gollerle kazıdı.

Türkiye’de ter attıktan sonra yolunu İsrail’e yönlendiren Senad burada da Hapoel Jerusalem ile Hapoel Tzafririm Holon kulüplerinde görev aldı ve tekrardan ilk profesyonel olduğu FK Sarajevo’ya dönüş yaptı.

Buradan Rusya’ya Sokol Saratov ve ardından Malta ekiplerinden Pietà Hotspurs takımlarının formasını giydi ve son durağı olan SAŠK Napredak kulübüne gitti ve profesyonel futbolculuk kariyerinden emekliliğe ayrılma kararı aldı. 

Čitaj još:   STRAŠNO, SE ZAIGRAO ZORAN GALIĆ, ODLUČIO DA SE MALO IŽIVLJAVA SA LIČNOM PRATNJOM TAIPA ERDOGANA...

Kariyerinde 200 maçtan fazla maç oynayan Senad, FK Sarajevo’nun Bosna ligi şampiyonu olduğu 2006-2007 senesinde takımının kaptanlık bandını taşıyan oyuncuydu.

2017 yılında ise asistan koçluğunu yaptığı antrenör Mehmed Janos istifa ettiğinde FK Sarajevo Teknik direktörlük koltuğuna uzun senelerdir güvendiği Senad Repuhu getirdi. Verdiği ilk röportajda kendisine güvenen takımına teşekkür ettiğini ve uzun seneler boyunca formasını terlettiği takımının oyuncuları ile çalışmak için sabırsızlandığını belirtti. 

Kendisi neredeyse kariyerinin yarısını adadığı, kaptan olduğu şampiyonluklar ve sayısız başarılar kazandığı kulübünde bir başka hayali olan baş antrenör olmayı başardığı için çok mutlu olduğunu iletirken hep yaptığı gibi kulübe katkı sağlamak için elinden geleni yapmaya devam edeceğini söyledi.

Antrenörlük ve oyunculuk kariyerim hakkında konuşurken hem gurur hem de onur duyuyorum.

Bir antrenör olarak, bağlı olduğunuz kulüp ile başarıya ulaşmak ve istenilen sonuçları almak için iki unsur bulunmaktadır. Birincisi güven ikincisi de o kulübe karşı oluşan sevgidir. Senad Repuh’a göre şu anda Bursa ve Karabük Spor liglerinde hakkettikleri yerlerde bulunmamakta. Özellikle bu iki kulübe karşı olan sevgisi ile bilinen Repuha gönülden bağlı olduğu bu iki kulübe hizmet etmek istemektedir.

Eski milli sporcu Bosna Hersek Tarihinin en güzel gollerinden birinin de sahibi aynı zamanda.

FK Sarajevo ve FK Željezničar’ın ezeli derbi rekabetine yeni bir anlam katan Repuha, ezeli rakibine karşı son yedi maçtır yenilgi yüzü görmedi.

Čitaj još:   OD DANAS, OSJETNO ZAHLAĐENJE, OBILNI PLJUSKOVI, GRMLJAVINA...

Eski Bosna Hersekli efsane futbolcu ile sohbetimizi bitirirken, aslında gelecekteki efsanevi Boşnak antrenöre baktığımızın da farkındayız. Kim bilir belki en büyük hayallerinden biri  gerçek olur ve kendisini Karabük veya Bursa Spor’un başında görürüz.

Kendisine antrenörlük kariyerinde başarılar diliyoruz…

Jusko Bojadzic

http://ibalkan.net

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

GRK KOJI JE IZBACIO NOLETA: Sebi rekao MRTAV SAM, otac ga spasao SIGURNE SMRTI

OVO JE Životna priča tenisera Stefanos Cicipasa 19- godišnjaka je Read more

Komentariši