SRBI KUPUJU ALBANKE KAO LUDI!!!Cijene im pale-sad koštaju od 2.000 do 3.000 eura!

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Cijene se kreću od 200 pa i do više hiljada eura. Međutim, kako objašnjava nekadašnji službenik Državne bezbjednosti Božidar Spasić, nova vremena razradila su i varijacije na istu temu, pa je poslednjih godina sve izraženija i sve brojnija pojava da Albanke za brak “kupuju” Srbi.

– Izmjenilo se sve, pa se danas najviše trguje devojkama iz Albanije kojih je toliko da ne mogu sve ni da se prodaju. One dolaze iz Kukresa i drugih albanskih mjesta, a cijena im se sada kreće od 2.000 do 3.000 evra. Ranije su te brojke bile veće, ali je došlo do zasićenja na tom crnom tržištu, jer Albanci jure na Zapad gdje traže žene koje će im obezbjediti papire za rad i boravak.

Tako je sve više devojaka u Albaniji, na zapadu Sjeverne Makedonije i Kosmetu koje ne mogu da se udaju, pa ih roditelji daju za male pare srpskim seljanima i čobanima – otkriva Spasić.

U romskim porodicama prodaju se, kaže, djevojčice od deset do 12 godina.

– Te djevojčice se kupuju za udaju, jer kako kupci kažu, one “garantuju čistotu”. Ukoliko dođu imućni ljudi koji rade u zapadnim zemljama, cijena za ugovorene brakove ide i na više hiljada evra – priča on.

Čitaj još:   ZADNJA STANICA ŠTRPCI, NAJVEĆA SRAMOTA VUČIĆEVE SRBIJE

Ukazuje da ima i onih koji prodaju ili iznajmljuju mališane iz romskih porodica da bi za njih prosili u zemlji ili inostranstvu, ali i onih koji djecu daju za novac ne razmišljajući da bi mogla da ulete u lanac prostitucije.

– Ima i roditelja u Srbiji koji podvode sopstvenu maloletnu djecu i to rade vrlo svesno radi zarade. Obično je riječ o socijalno ugroženim porodicama, sa margine društva, a u najvećem broju su te djevojčice maljoletne. Zabrinjava to što usluge ove djece kupuju od roditelja nastrani ljudi, pedofili. To se teško otkriva, jer se seksualno zlostavljanoj djeci prijeti i ona u strahu ćute i trpe seksualna iživljavanja – priča Spasić i ističe da se ovakve situacije otkriju tek kada zlostavljana djeca ne mogu više da trpe i po cjenu svega odlučuju da progovore o paklu kroz koji prolaze.

Trgovina ove vrste obično počinje da cvjeeta u proljeće.

– Zimi je ograničena, a sa ljepim vremenom kada prorade bašte u kafeima i kafanama, kreće i kupoprodaja, kako to oni kažu, robe zvane žena. Kao što sam rekao, iz porodica sa margina se regrutuju djevojke za mali novac koje kupci zlostavljaju, a dešava se i da ih vode u inostranstvo. Tamo rade kao kelnerice, a neretko je to pokriće za prostituciju na koju su prinuđene – ukazuje dugogodišnji policajac, uz napomenu da nemaština uvjek obara cjene prostituisanja

Čitaj još:   NOVI PAZAR Kvadrat STANA dostiže dvije hiljade eura?


– Novi trendovi su žene pretvorili u običnu robu ne samo na prostoru Balkana, već su trgovci bijelim robljem počeli da se okreću ka biznisu sa mladim migrantkinjama koje su pobjegle sa Bliskog istoka i Azije. Dešavalo se da su u Austriji na crno pazarene rumunske Romkinje, a na Istoku u bogatim arapskim zemljama najtraženije su mlade ljepotice čija cijena dostiže 50.000 eura – priča Spasić.

izvor: agencije

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši