Pripreme za izmještanje opreme s Ataturk na Aerodom Istanbul…

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Odjel za medije Turkish Airlinesa (THY) navodi se kako će do sada, neviđeni postupak izmještanja opreme u globalnoj avijaciji, trajati 45 sati, odnosno počet će 5. aprila, a završit će do ponoći 6. aprila…

ISTANBUL: Regija, Ekonomija, Putovanja, vijesti, četvrtak, 04.04. 2019…22: 49… Pripreme za izmještanje opreme s Ataturk na Aerodom Istanbul…

Aviokompanija Turkish Airlines (THY) saopćila je kako će u petak 5. aprila u tri sata iza ponoći početi izmještanje opreme s istanbulskog aerodroma ”Ataturk” na ”Aerodrom Istanbul”, čija je prva etapa otvorena 29. oktobra, a smatra se jednim od najvećih u svijetu.

Iz Odjela za medije THY-a navodi se kako će do sada, u globalnoj avijaciji neviđeni postupak izmještanja opreme, trajati 45 sati, odnosno počet će 5. aprila, a završit će do ponoći 6. aprila.

Čitaj još:   ERDOGAN, PORUKA IZ SAD: "Američke vlasti sve više uvlače svijet u ekonomski rat"...

Kako bi proces bio uspješno realiziran, aerodromi Ataturk i Istanbul između dva sata iza ponoći i 14 sati u subotu, bit će zatvoreni za letove.

”Tužni smo što napuštamo aerodrom Ataturk, koji je bio naš dom u kojem smo odrasli, ali isto tako smo uzbuđeni što će naš novi don biti centar svjetske avijacije. Ovo veliko izmještanje koje će početi u petak, bit će velika promjena ne samo u Turskoj, nego i svjetskoj civilnoj avijaciji“, rekao je Ilker Ayci, šef izvršnog odbora THY-a.

Posljednji avion s putnicima koji će poletjeti s aerodroma Ataturk bit će prema Singapuru. Prvi let nakon procesa izmještanja bit će na relaciji Aerodrom Istanbul-aerodrom Esenboga u Ankari.

Prilikom “velike selidbe“ s aerodroma Ataturk na Aerodrom Istanbul bit će izmješteno materijala težine 47.300 tona, a u procesu će biti angažirano više od 1.800 uposlenika.

Čitaj još:   Jedite hurme, neće biti gladni, pojede ih sedam, otrovi i crna magija neće vam naškoditi! (foto)

Aerodrom Istanbul će od tri sata iza ponoći 6. aprila nositi kod ”IST”, umjesto prethodnog ”ISL”. Aerodrom Ataturk koji će od sada služiti za teretne letove i VIP letove nosit će kod ”ISL”…

http://iBalkan.net

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši