POTRESNA ISPOVJEST ALENOVE SESTRE: Medinin otac izgubio moć govora

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Vjerenici Medina Bjelak (22) i Alen Kučević (24) tragično su stradali u nedelju u Langenu u Njemačkoj prilikom direktnog sudara sa policijskim automobilom koji je pod rotacijom jurio ka mjestu gdje se nešto ranije srušio avion. Ono što ovoj priči sa tragičnim krajem daje posebno bizaran ton jeste činjenica da se Medinin otac , neposredno nakon nesreće, zatekao sa svojim kolegom na istom tom putu. Njih dvojica su upala u gužvu koja je nastala zbog uviđaja nakon nesreće. Nesretni čovjek nije ni slutio da su u nesreći nastradali njegova kćerka i budući zet. To mu je saopšteno tek kasnije, kada su mu policajci zakucali na vrata.

Kako su juče prenijeli rođaci stradalih vjerenika, odlučeno je da ih ukopaju zajedno jer su bili vjereni, voljeli su se i zajedno su i stradali.

“Alen i Medina su bili nerazdvojni, skromni i mnogo su se voljeli. Planirali su zajednički život, a svadba je bila zakazana za 4. avgust. Eto, Bog ih je na svoj način vjenčao i mi smo odlučili da ih ne razdvajamo, zato će i biti zajedno ukopani.”

Ovim riječima potresnu ispovjest počinje Rijalda Kozica, sestra Alena.

Šok, tuga i nevjerica nadvili su se nad porodicama Bjelak i Kučević zbog gubitka mladih vjerenika koji su tragično nastradali u najsretnijim trenucima svog života.

– Otišao je najbolji od nas. Alen je bio dečko za primjer i mi smo se svi ugledali na njega. U osnovnoj školi je bio odličan učenik, poslije je dobio želju da ide u inostranstvo da radi, što je i ostvario. Sa druge strane, Medina, skromna i divna djevojka, u Njemačku je došla sa roditeljima bježeći od rata. Njih dvoje su se, ipak, upoznali u Srbiji – priča Rijalda, Alenova sestra.

Ona je bila na raspustu u Srbiji, u Brodarevu, odakle je i njegov otac. Počeli su da se druže, dopisivali su se, a onda su se i zaljubili.

Čitaj još:   TUGA DO NEBA U SANDŽAKU : Na mezarju , jedno pored drugog, ukopani Alen i Medina

– Bili su u vezi tri godine, bili su nerazdvojni. Funkcionisali su kao pravi par uvijek. I tog dana su išli da gledaju novi stan i plan je bio da odmah poslije svadbe u avgustu počnu da žive zajedno. Već su kupili cipele za svadbu… Sve je bilo spremno za njihov zajednički život i u jednom trenutku se sve preokrenulo – priča neutešna Rijalda, ističući da su godinama priželjkivali taj dan, a da sada, kada su uspjeli sve da realizuju, “desilo se šta se desilo”.

Kao što je Alen bio ponos svoje porodice, tako je Medina bila mezimica u svojoj familiji. Nakon što su njeni roditelji sa troje male djece bježeći od ratnog vihora na našim prostorima konačno svili gnijezdo u Njemačkoj, Medina se školovala i na kraju upisala fakultet. Ona je najstarija od troje djece, a pored nje roditelji imaju još jednu kćerku i sina. Ipak, otac je bio izuzetno vezan za nju.

Njeni roditelji, kao i Alenovi su u šoku. Kako je Rijalda ispričala, Alenov otac od tog dana niti jede niti pije. Medinin otac, koji se tog tragičnog dana sticajem okolnosti našao na istom putu i upao u kolonu koja je nastala zbog uviđaja, ni ne sluteći da je nekoliko stotina metara ispred njegova mezimica izgubila život, potpuno je izgubio moć govora.

– Ne mogu da se pomire sa tim što se dogodilo. Alenova majka i dalje misli da to nije istina, niko od nas ne može da se pomiri sa tragedijom. Najgore je što nikada nismo ni pomišljali da će se to njemu destiti, nije divljao za volanom, uvijek je bio savjestan vozač. Tog dana, on je krenuo da pretiče i to jeste njegova greška. Ali tokom preticanja, automobil ispred kog je trebalo da se uključi u svoju traku nije usporio i propustio ga, već je ubrzao i zakačio u zadnji dio Alenovog auta – prepričava Rijalda dodajući da je trebalo da doputuju u Prijepolje 17. aprila i da su već bili kupili karte.

Čitaj još:   Medinin otac i dalje u tišini, izgubio moć govora: “Bog ih je vjenčao na svoj način”

Tada je, kaže, Alen izgubio kontrolu, a u susret je naišao policijski automobil pod rotacijom, vozeći brzinom od 160 kilometara na sat. Sudarili su se direktno, a udarac se najviše odrazio na onu stranu gdje je sjedila Medina. Usljed jakog udara nesretna djevojka je na mjestu ostala mrtva.

S druge strane, Alena su brzo nakon toga izvukli iz automobila i on je tada još uvijek davao znake života. Ipak, ubrzo za svojom vjerenicom je i on izdahnuo, najvjerovatnije usljed unutrašnjeg krvarenja.

– U srijedu se klanjala se dženaza u Njemačkoj, pošto ima oko 500 ljudi koji su tamo i neće moći da dođu. Oni će ih ispratiti. Vjerenici će biti ukopani u petak, zajedno. Odluka njenih i njegovih je takva jer, kaže Rijalda, ne žele da ih razdvajaju.

– Za života su bili nerazdvojni i ne bi bilo fer da ih mi razdvajamo. Bog je odlučio da ih na svoj način vjenča i da zauvijek budu zajedno – zaključuje Rijalda.

U matičnoj službi u Prijepolju u ponedjeljak je otkazano vjenčanje Alena i Medine . Za nekoliko dana matičari će nesuđene mladence zavesti u knjige umrlih.

izvor: agencije

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši