ZAGREB: Pitali osuđenog ratnog zločinca od čega živi odgovor, IH JE ŠOKIRAO…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Od čega u Zagrebu živi nazovimo ta “moralna vertikala” Hrvata katolika domoljuba? Koliko god vjerovao u Isusa, Kordić ipak ne može jesti samo zrak…

ZAGREB: Regija, Crna Hronika, vijesti, petak, 05.04. 2019…07: 59… ZAGREB: Pitali osuđenog ratnog zločinca od čega živi odgovor, IH JE ŠOKIRAO…

Nazvali ga da se raspitamo o njegovom stavu o burnim reakcijama koje je izazvalo njegovo predavanje u Studentskom domu Stjepan Radić, ali i da pokušamo doznati od čega ovaj ratni zločinac danas živi…

DA svakako javnosti je poznato da je rado viđen gost u katoličkim crkvama i klerikalnim manifestacijama poput Hoda za život, da predavanja o svojoj katoličkoj vjeri drži i zagrebačkim studentima, no nije baš poznato od čega on konkretno živi

“6. juna 2014. bio je nedvojbeno trijumfalan dan u životu osuđenog ratnog zločinca Darija Kordića. On je tog dana, nakon što je odslužio dvije trećine svoje 25- godišnje zatvorske kazne za zločine protiv čovječnosti, u avionu iz Austrije sletio na zagrebački aerodrom Pleso– kasnije zahvaljujući Zoranu Milanoviću unakažen nazivom Franje Tuđmana– gdje ga je evo dočekala ekstatična masa podržavatelja. Pjevali su pjesmu “Lijepa li si” Marka Perkovića Thompsona i oduševljeno dočekali dolazak svog idola. I sam je Kordić bio vidljivo dirnut, trijumfalno je raširio ruke, koje mu je trenutak prije izljubio biskup Vlado Košić, te održao sulud govor u kojem je stalno spominjao boga i hrvatske branitelje i narod”, piše Index.hr.

“Gospodin Dario Kordić ne nalazi se u Evidenciji hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata te ne ostvaruje trajna ili druga prava koja proizlaze iz Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji”, poručili su iz ministarstva Tome Medveda dodali kako su “podaci o mirovinskim pravima službeni podaci o kojima evidenciju vodi Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje”.

Čitaj još:   SARAJEVO: Protesti, ispred Parlamenta FBiH,zbog stanja u Zavodu Pazarić...

Kordića je u Haag izručio Franjo Tuđman 1997. godine, uz obećanje da će mu plaćati obranu i financijski izdržavati obitelj. No kada je na vlast došla vlada Ivice Račana, financiranje obrane i uzdržavanje obitelji Kordić je prekinuto.

U svakom slučaju, Kordić danas živi sa suprugom Venerom u Zagrebu i studira teologiju (?!) te je zvijezda desno- klerikalne scene, koja obožava njegova predavanja u kojima govori o svom “uzništvu” i o tome kako je iza rešetaka u Haagu otkrio Boga.

Kordić između ostaloga tvrdi da mu se u jednoj od vizija– bilo ih je više a i u ćeliji ukazao pokojni papa Ivan Pavao II., koji se u toj viziji nalazio u blizini Makarske (?!) te mu je pružio ruku.

Psihijatri bi možda rekli da se radi o akutnoj psihotičnoj epizodi, no za Hrvate katolike je to pokazatelj da je ratni zločinac Kordić doista posvećen i da je “moralna vertikala”, kako ga je opisao biskup Košić.

Od čega u Zagrebu živi ta “moralna vertikala” Hrvata katolika domoljuba?

Koliko god vjerovao u Isusa, Kordić ipak ne može jesti samo zrak. Stoga smo ga nazvali da se raspitamo o njegovom stavu o burnim reakcijama koje je izazvalo njegovo predavanje u Studentskom domu Stjepan Radić, ali i da pokušamo doznati od čega ovaj ratni zločinac danas živi.

“Neću komentirati ništa o tom činu. Već sam sve rekao s mikrofona. Samo bih ponavljao, a neki su portali prenijeli neke moje riječi. Svoj komentar sam rekao u tom trenutku koji se dogodio”, rekao je Kordić na pitanje o prekidu njegova predavanja.

Pokušali smo doznati nešto više o Kordićevom sadašnjem životu, ali rekao nam je kako medijima ne želi odgovarati na pitanja.

Čitaj još:   LONDON Coca Cola, Pepsi i Nestle najveći proizvođači plastičnog otpada na planeti...

“Ovo smatram prijateljskim razgovorom. Neću odgovarati ni vama ni drugima jer ne želim na takav način nastupati”, rekao nam je i dodao kako sve što nas zanima možemo doznati na njegovim svjedočanstvima.

Direktno smo ga upitali od čega sada živi, odnosno čime financira studij i život.

“Bog i moja obitelj znaju od čega ja živim. O tome sam govorio negdje u svjedočanstvima. Moglo se čuti gdje se željelo. Želim božji blagoslov i blagoslivljam vas i sve koji dobronamjerno pišu o meni i o mojoj obitelji”, poručio nam je Kordić.

Kordić održao sa suprugom Venerom ona je tvrdila da su joj nepoznati ljudi na vrata stana donosili kuverte pune novca te da je za nju to bio znak da ima Boga…

U svakom slučaju, bilo bi iznenađujuće ako bi Kordiću prijetilo siromaštvo. Naime, ako išta na ovim prostorima jamči materijalnu sigurnost, onda je to da te osude za ratne zločine jer to automatski proizvodi status nacionalnog heroja, kao i sve društvene i financijske privilegije koje taj status sa sobom nosi.

Primjerice,osuđeni ratni zločinac Mirko Norac tokom izdržavanja zatvorske kazne uspio sagraditi kuću i vjenčati se, a danas vodi uspješan zaštitarski biznis i radi s državom.

Kordić pak iznimno blizak s moćnim strukturama Katoličke crkve u Hrvata, a ako itko uvijek ima novaca za trošenje, onda su to one. Zbog svega toga bi bilo doista nečuveno da je Dario Kordić jedini ratni zločinac iz Hrvatske i regije koji nije materijalno osiguran…

izvor Index.hr

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *