IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: Skuplji ćevapi na Baščaršiji, za porciju morate sada da izdvojite…

Prije desetak godina porcija ćevapa u Sarajevu koštala je pet KM (2,5 eura)…

SARAJEVO: BiH, Ekonomija, Putovanja, vijesti, subota, 06.04. 2019…11: 59… SARAJEVO: Skuplji ćevapi na Baščaršiji, za porciju morate sada da izdvojite

DAKLE, sada porcija ćevapa košta 8 KM, a do prije nekoliko dana bila je za marku jeftinija…

Potvrdu ove informacije dobili smo i u određenim ćevabdžinicima. Čitaoci portala iBalkan.net bili su iznenađeni računima u nekoliko ugostiteljskih objekata na Baščaršiji gdje je porcija ćevapa za marku skuplja.

ILI tačnije, 250 grama ćevapa sada u pojedinim ćevabdžinicama košta 8 KM, a do prije nekoliko dana su stanovnici Sarajeva i brojni turisti mogli pojesti istu porciju za 7 KM.

Proporcionalno ovome, mala porcija ćevapa, tj. 125 grama, je također poskupjela za 0,5 KM.

TAKO da su neke ćevabdžinice podigle cijene određenih jela, druge su ipak odlučile svoju stalnu klijentelu zadržati standardnim cijenama pa je tako i dalje moguće na Baščaršiji deset ćevapa pojesti za 7 KM, a negdje čak i za 6 KM i jeftinije.

Čitaj još:   HOROR: Ušao u bar OTVORIO VATRU, ubio četiri čovjeka, ranio još SEDAM OSOBA...

Podsjećamo da se prije desetak godina porcija ćevapa u srcu starog dijela Sarajeva mogla pojesti za samo 5 KM, ali trend stalnog povećanja cijena iz dana u dan je uzimao sve veći danak, a na ovu praksu nisu ostali imuni ni vlasnici ugostiteljskih objekata…

http://iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši