SARAJEVO: Skuplji ćevapi na Baščaršiji, za porciju morate sada da izdvojite…

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Prije desetak godina porcija ćevapa u Sarajevu koštala je pet KM (2,5 eura)…

SARAJEVO: BiH, Ekonomija, Putovanja, vijesti, subota, 06.04. 2019…11: 59… SARAJEVO: Skuplji ćevapi na Baščaršiji, za porciju morate sada da izdvojite

DAKLE, sada porcija ćevapa košta 8 KM, a do prije nekoliko dana bila je za marku jeftinija…

Potvrdu ove informacije dobili smo i u određenim ćevabdžinicima. Čitaoci portala iBalkan.net bili su iznenađeni računima u nekoliko ugostiteljskih objekata na Baščaršiji gdje je porcija ćevapa za marku skuplja.

ILI tačnije, 250 grama ćevapa sada u pojedinim ćevabdžinicama košta 8 KM, a do prije nekoliko dana su stanovnici Sarajeva i brojni turisti mogli pojesti istu porciju za 7 KM.

Proporcionalno ovome, mala porcija ćevapa, tj. 125 grama, je također poskupjela za 0,5 KM.

Čitaj još:   PALA ODLUKA: Dušan Bajević novi SELEKTOR reprezentacija BiH

TAKO da su neke ćevabdžinice podigle cijene određenih jela, druge su ipak odlučile svoju stalnu klijentelu zadržati standardnim cijenama pa je tako i dalje moguće na Baščaršiji deset ćevapa pojesti za 7 KM, a negdje čak i za 6 KM i jeftinije.

Podsjećamo da se prije desetak godina porcija ćevapa u srcu starog dijela Sarajeva mogla pojesti za samo 5 KM, ali trend stalnog povećanja cijena iz dana u dan je uzimao sve veći danak, a na ovu praksu nisu ostali imuni ni vlasnici ugostiteljskih objekata…

http://iBalkan.net

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši