IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZAGREB: Budućnost izborila u majstorici finale ABA lige…

Košarkaši Budućnosti izborili finale ABA lige, nakon što su u odlučujućoj 3. utakmici slavili u Zagrebu protiv Cedevite 78- 73

ZAGREB: Regija, Sport, košarka, vijesti, ponedeljak, 08.04. 2019…09: 59 … ZAGREB: Budućnost izborila u majstorici finale ABA lige…

Justin Cobbs sa 23 i Jacob Pullen sa 14 koševa bili najefikasniji kod Cedevite, dok su Earl Clark sa 19 i Nemanja Gordić sa 15 poena predvodili Budućnost.

U utakmici koja je obilovala prekidima, prekršajima i slobodnim bacanjima Cedevita je posustala u samoj završnici susreta iako je vodila više od 80 posto vremena.

Hrvatski je prvak odlično otvorio utakmicu, poveo 12- 6, u samoj završnici prve četvrtine tricom Katića stigao i do najvećih 11 razlike (21-10).

Prednost nestala nakon samo četiri minute drugog dijela tijekom kojih je Budućnost napravila seriju 14- 2 za svoju prednost od 24- 23 .

Prednosti od 41- 39 iako je dojam da je Bufućnost ostala blizu ponajprije zbog nekoliko sudačkih odluka koje su redom išle na stranu domaćina…

Čitaj još:   SPEKTAKL U POVRATKU ZORANA KESIĆA: Kako je razmontirao Vučića i Dodika već u prvoj epizodi nove sezone... (foto i video)

Početkom trećeg dijela Cedevita se opet uspjela odvojiti, povesti sa 56- 49, ali tada je Stipanović promašio dva slobodna bacanja, uslijedilo je još nekoliko promašenih bacanja EDE Murića i jedno Pullena pa je Budućnost stigla do poravnanja na 57- 57.

Ukupno je Cedevita promašila čak 12 od 32 slobodnih bacanja i to je jedan od glavnih razloga poraza.

Budućnost je u posljednjoj četvrtini preuzela kontrolu rezultata, ali niti kada je Bell pogodio za 64- 70 2: 54 minute prije kraja Cedevita se još nije predala. Cedevita je pogodila samo pet od 25 dalekometnih pokušaja.

U posljednjih 10 sekundi su Jackson i Gordić bili sigurni s linije slobodnih bacanja za potvrdu pobjede gostiju.

Budućnost će tako u finalu igrati protiv Crvene zvezde, a prvak će postati tim koja prva ostvari tri pobjede.

Finalna serija počinje u petak, prednost domaćeg terena imat će beogradski sastav…

http://iBalkan.net

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

Komentariši