IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

GOSPOĐA YU U KUMROVCU: ‘Ovo želim pretvoriti u zabavni park posvećen Titu!’ (video)

Kineska poduzetnica Jiang Yu, vlasnica pekinške kompanije Z- Run WellTon Industry, došla u Kumrovec kako bi iskazala namjeru kupnje bivše političke škole u rodnome mjestu Josipa Broza Tita…

ZAGREB- KUMROVEC: Svijet, Ekonomija, vijesti, srijeda, 10.04.2019..20: 09… GOSPOĐA YU U KUMROVCU: ‘Ovo želim pretvoriti u zabavni park posvećen Titu!’

Yu je istaknula kako smatra da Kumrovec zbog svoje historije ima golem potencijal za kulturni turizam, a želja joj je u ovo malo zagorsko mjesto privući goste ne samo iz Kine, već i cijeloga svijeta.

U društvu Roberta Šplajta, načelnika Kumrovca, i Marija Rendulića, predsjednika CSEB- a, gospođa Yu obišla je devastirani kompleks političke škole koji bi željela pretvoriti u hotel.

– Treći put sam ovdje i ovaj projekt vrlo mi je važan. Vjerujem kako ovdje možemo privući brojne turiste. Želim potaknuti razvoj Kumrovca i već imam planove za to. Prošle godine potpisali smo memorandum o suradnji s Kumrovcem, a sada idemo dalje – rekla je gospođa Yu dodavši kako još ne zna koliko bi novca uložila u obnovu objekta čija prodajna cijena sada iznosi 11,9 milijuna kuna.

Doznajemo kako gospođa Yu nije zainteresirana samo za zgradu političke škole, već bi u njezinu nastavku gradila još jedan isti takav objekt.

Čitaj još:   Pjesma koja veliča četnike na proslavi u Pljevljima: Iz Bošnjačke stranke poručili da VLAST se jasno odrede prema ovom događaju... (foto, video)

Također, zanima je i kupnja spomen doma u Kumrovcu (njegova vrijednost procijenjena je na 15 mil kuna), Titove rezidencije, nogometnog stadiona, a voljela bi dobiti i pristup geotermalnim izvorima…

Sve to, potvrdio je i načelnik Šplajt, bilo bi pretvoreno u veliki turistički kompleks čije bi središte bio lik Josipa Broza Tita.

Netko može biti za ili protiv Tita, ali činjenica je da je on veliki brend te jedna od naših i svjetskih najvećih političkih zvijezda. Svake godine zbog njegova nasljeđa u Kumrovec dolazi oko 100.000 turista, među njima i nekoliko tisuća Kineza.

Ovakva investicija preporodila bi ne samo ovaj kraj, već i čitavu okolicu u kojoj živi i do 50.000 ljudi – izjavio je Šplajt navodeći kako se nada da će nakon 25 godina čekanja projekt konačno biti realiziran.

Pođe li kako je zamišljeno, kineska kompanija postala bi vlasnik vrijednih kumrovečkih zemljišta već ove godine, a u naredne dvije do tri turistički kompleks posvećen Titu mogao bi biti otvoren. Osim u Kumrovcu, Jiang Yu zainteresirana je i za izgradnju hotela u obližnjim Krapinskim toplicama…

Čitaj još:   SARAJEVO: Vučić stigao, sa doniranim vakcinama... (foto i video)

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši