GOSPOĐA YU U KUMROVCU: ‘Ovo želim pretvoriti u zabavni park posvećen Titu!’ (video)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Kineska poduzetnica Jiang Yu, vlasnica pekinške kompanije Z- Run WellTon Industry, došla u Kumrovec kako bi iskazala namjeru kupnje bivše političke škole u rodnome mjestu Josipa Broza Tita…

ZAGREB- KUMROVEC: Svijet, Ekonomija, vijesti, srijeda, 10.04.2019..20: 09… GOSPOĐA YU U KUMROVCU: ‘Ovo želim pretvoriti u zabavni park posvećen Titu!’

Yu je istaknula kako smatra da Kumrovec zbog svoje historije ima golem potencijal za kulturni turizam, a želja joj je u ovo malo zagorsko mjesto privući goste ne samo iz Kine, već i cijeloga svijeta.

U društvu Roberta Šplajta, načelnika Kumrovca, i Marija Rendulića, predsjednika CSEB- a, gospođa Yu obišla je devastirani kompleks političke škole koji bi željela pretvoriti u hotel.

– Treći put sam ovdje i ovaj projekt vrlo mi je važan. Vjerujem kako ovdje možemo privući brojne turiste. Želim potaknuti razvoj Kumrovca i već imam planove za to. Prošle godine potpisali smo memorandum o suradnji s Kumrovcem, a sada idemo dalje – rekla je gospođa Yu dodavši kako još ne zna koliko bi novca uložila u obnovu objekta čija prodajna cijena sada iznosi 11,9 milijuna kuna.

Čitaj još:   SRBIJA SE TRESLA I ČEKALA, DA MONSTRUM PROGOVORI: Ovo su detalji SASLUŠANJA... (foto)

Doznajemo kako gospođa Yu nije zainteresirana samo za zgradu političke škole, već bi u njezinu nastavku gradila još jedan isti takav objekt.

Također, zanima je i kupnja spomen doma u Kumrovcu (njegova vrijednost procijenjena je na 15 mil kuna), Titove rezidencije, nogometnog stadiona, a voljela bi dobiti i pristup geotermalnim izvorima…

Sve to, potvrdio je i načelnik Šplajt, bilo bi pretvoreno u veliki turistički kompleks čije bi središte bio lik Josipa Broza Tita.

Netko može biti za ili protiv Tita, ali činjenica je da je on veliki brend te jedna od naših i svjetskih najvećih političkih zvijezda. Svake godine zbog njegova nasljeđa u Kumrovec dolazi oko 100.000 turista, među njima i nekoliko tisuća Kineza.

Ovakva investicija preporodila bi ne samo ovaj kraj, već i čitavu okolicu u kojoj živi i do 50.000 ljudi – izjavio je Šplajt navodeći kako se nada da će nakon 25 godina čekanja projekt konačno biti realiziran.

Čitaj još:   Sonja Biserko, rekla istinu o nastanku RS- a: Mediji, koje kontroliše VUČIĆ potpuno IZLUDILI... (foto)

Pođe li kako je zamišljeno, kineska kompanija postala bi vlasnik vrijednih kumrovečkih zemljišta već ove godine, a u naredne dvije do tri turistički kompleks posvećen Titu mogao bi biti otvoren. Osim u Kumrovcu, Jiang Yu zainteresirana je i za izgradnju hotela u obližnjim Krapinskim toplicama…

izvor agencije

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši