VIŠEGRAD: Četnici i Ruski dobrovoljci su se postrojili, Viktor Zaplatin je terorista koji je činio ratne zločine u BiH, blizak DODIKU (video)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Viktor Zaplatin jsvoj krvavi trag zločina ostavio u Višegradu, Prači, Sarajevu Goraždu…

VIŠEGRAD: BiH, Crna Hronika, vijesti, subota, 13.04.2019..08: 49  VIŠEGRAD: Četnici i Ruski se dobrovoljci skupa postrojili, Viktor Zaplatin je terorista koji je činio ratne zločine u BiH, blizak DODIKU (video)

Viktor Zaplatin, bivši ruski plaćenik, kozački general danas je u uniformi paradirao Višegradom, bio je glavna zvijezda na obilježavanju Dana ruskih plaćenika.

Kako je moguće da se opasni pravoslavni terorista ruski plaćenik slobodno šepuri po Bosni i Hercegovini? 

Istraživač ratnih zločina Aziz Tafro je u svojoj knjizi  “Ruski i grčki plaćenici u ratu u Bosni i Hercegovini”  opisao je zločine Viktora Zaplatina i drugih ruskih dobrovoljaca tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu. 

Čitaj još:   SARAJEVO: Požar u poznatom restoranu na Mostarskom raskršću... (foto)

Aktivnosti pravoslavnog teroriste ruskog plaćenika, kozačkog pukovnika i Vikrota Zaplatina su u Bosni i Hercegovini i 2014. godine.

Viktor napušta Ukrajinsko ratiše i na Vidovdan 28. juna 2014. godine dolazi na obilježavanje stogodišnjice Sarajevskog atentata…

“U pratnji dvojice Srba Zaplatin prusustvuje svečanostima i bez griženje savjsti i straha što boravi u gradu na koji je cijelu 1994. godinu pucao iz snajpera sa položaja na Jevrejskom groblju”.

“Dobrovoljački odred došao je na teritoriju Višegrada 31. decembra ili za Novu godinu ‘93. Zahvaljujući aktivnostima višegradske brigade i naših odreda koji su djelovali u sastavu ove brigade odbranili smo Višegrad. Na ovaj način smo pomogli bratskom, srpskom narodu od strane ruskog naroda i kozačkih odreda”, kazao je danas Viktor Zaplatin, jedan od komandanata ruskih dobrovoljaca.

Čitaj još:   VELIKO BRAVO: Život u Novom Pazaru se vraća u normalu i u velikom stilu... (foto)
4 (1)

izvor agencije

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši