IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VIŠEGRAD: Četnici i Ruski dobrovoljci su se postrojili, Viktor Zaplatin je terorista koji je činio ratne zločine u BiH, blizak DODIKU (video)

Viktor Zaplatin jsvoj krvavi trag zločina ostavio u Višegradu, Prači, Sarajevu Goraždu…

VIŠEGRAD: BiH, Crna Hronika, vijesti, subota, 13.04.2019..08: 49  VIŠEGRAD: Četnici i Ruski se dobrovoljci skupa postrojili, Viktor Zaplatin je terorista koji je činio ratne zločine u BiH, blizak DODIKU (video)

Viktor Zaplatin, bivši ruski plaćenik, kozački general danas je u uniformi paradirao Višegradom, bio je glavna zvijezda na obilježavanju Dana ruskih plaćenika.

Kako je moguće da se opasni pravoslavni terorista ruski plaćenik slobodno šepuri po Bosni i Hercegovini? 

Istraživač ratnih zločina Aziz Tafro je u svojoj knjizi  “Ruski i grčki plaćenici u ratu u Bosni i Hercegovini”  opisao je zločine Viktora Zaplatina i drugih ruskih dobrovoljaca tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu. 

Aktivnosti pravoslavnog teroriste ruskog plaćenika, kozačkog pukovnika i Vikrota Zaplatina su u Bosni i Hercegovini i 2014. godine.

Viktor napušta Ukrajinsko ratiše i na Vidovdan 28. juna 2014. godine dolazi na obilježavanje stogodišnjice Sarajevskog atentata…

Čitaj još:   FILIP Adžić: Tražićemo da se Mandić izjasni da li ima državljanstvo Srbije... (foto, video)

“U pratnji dvojice Srba Zaplatin prusustvuje svečanostima i bez griženje savjsti i straha što boravi u gradu na koji je cijelu 1994. godinu pucao iz snajpera sa položaja na Jevrejskom groblju”.

“Dobrovoljački odred došao je na teritoriju Višegrada 31. decembra ili za Novu godinu ‘93. Zahvaljujući aktivnostima višegradske brigade i naših odreda koji su djelovali u sastavu ove brigade odbranili smo Višegrad. Na ovaj način smo pomogli bratskom, srpskom narodu od strane ruskog naroda i kozačkih odreda”, kazao je danas Viktor Zaplatin, jedan od komandanata ruskih dobrovoljaca.

4 (1)

izvor agencije

PRIHVAĆEN PRIJEDLOG TUŽILAŠTVA: Radomiru Šušnjaru, optuženom za “živu lomaču”, određen pritvor

OČEKIVAN i idlučujući prijedlog Tužilaštva BiH za određivanje mjere pritvora, Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši