KO JE ADMIR KOJI STOJI IZA FILMSKIH PLJAČKI VRIJEDNIH 16 MILIONA EURA: Plastičnim operacijama PROMIJENIO IZGLED

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Albansko tužilaštvo saopštilo je, dva dana poslije velike pljačke na aerodromu “Majka Tereza” u Tirani, da je Admir Murataj, koji je poginuo u obračunu sa policijom bježeći sa grupom pljačkaša od potjere, odgovoran za seriju pljački u kojima je, od 2015. godine, ukradeno više od 16 miliona eura.

Albanska i kosovska policija nastoje da rekonstruišu slijed događaja koji je u utorak doveo do velike pljačke na aerodromu u Tirani, kada je grupa napadača otela deset miliona eura. Kao lider grupe pljačkaša označen je Admir Murataj, ili kako ga mediji nazivaju “čovjek sa 13 imena”.

Policija u Albaniji, gdje se većina pljački dogodila, nikada nije uhapsila Murataja, ali su to nešto ranije uspjeli da učine policajci u Grčkoj, prije nego što je na spektakularan način uspio da pobjegne iz zatvora i nestane negdje između Albanije i Kosova, prenosi RTS.

Čitaj još:   Prva senzacija u Rusiji: Šampioni idu kući, Južna Koreja eliminisala Njemačku

Osim 12 albanskih, Murataj je jedno vrijeme imao lažna grčka dokumenta. Nedugo po bjekstvu, Murataj je organizovao grupu koja je opljačkala oko milion eura prije nego što je napustio Grčku.

Poslije povratka u Albaniju, Murataj je organizovao još dvije velike pljačke.

U februaru 2015. godine iz blindiranog vozila ukrao je 900.000 švajcarskih franaka, 800.000 funti i 16.000 eura, da bi dvije godine kasnije u Tirani na sličan način opljačkao milion američkih i po 200.000 kanadskih i australijskih dolara.

U februaru 2017. godine, grupa Admira Murataja je u Tirani ukrala 2,4 miliona eura, 200.000 američkih dolara, 260.000 funti i 85.000 švajcarskih franaka.

Albanska policija tvrdi da su vozila koja je njegova grupa koristila u nekoliko krađa stigla sa Kosova, ali da su automobili prodati legalno.

Čitaj još:   EKSLUZIVNO: Pekić novo pojačanje rukometaša Novog Pazara

Albanska policija tvrdi i da je Murataj izvijesno vrijeme živio na Kosovu, gde se podvrgao brojnim plastičnim operacijama.

izvor: SB

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *