PORODILJI ODSTRANIO I MATERICU I JAJNIKE a Ginekolog iz Novog Pazara osudjen na godinu dana uslovno!!!DA LI JE OVO DOVOLJNA KAZNA ???

NOVI PAZAR – Osnovni sud u Novom Pazaru pravosnažno je osudio ljekara Muamera Škrijelja na godinu dana zatvora koja se neće izvršiti ukoliko u naredne tri godine ne učini novo krivično djelo, a zbog nesavesnog lječenja Novopazarke L. R. tokom 2010. godine.


Tom presudom, u koju je radio Sto plus imao uvid, Škrijelju je izrečena i mjera zabrane vršenja poziva ginekologa-akušera u trajanju od tri godine od dana pravosnažnosti presude.

Škrijelj je proglašen krivim za izvršenje krivičnog djela teško djelo protiv zdravlja, a sve zbog toga jer je tokom septembra i oktobra 2010. godine učinio više propusta prilikom pružanja ljekarske pomoći porodilji L.R. čime joj je teško narušio zdravlje.

Sud je utvrdio da je on tada “primjenio očigledno nepodoban način lječenja, nije primjenio odgovarajuće higijenske mere i nesavesno postupao”, zbog čega je L.R. morala biti operisana u Kliničkom centru u Kragujevcu gdje su joj odstranjeni materica, jajnici i jajovodi.

Čitaj još:   STIJENA OD ČOVJEKA: "Sin mi je šest dana silovan, maltretiran i na kraju bačen u kanalizaciju"

Škrijelju je Vrhovni sud časti Lekarske komore Srbije 2015. godine izrekao javnu opomenu zbog nesavjesnog lječenja trudnice Lidije Hazirović u decembru 2013. godine.

izvor: agencije

Komentariši