PORODILJI ODSTRANIO I MATERICU I JAJNIKE a Ginekolog iz Novog Pazara osudjen na godinu dana uslovno!!!DA LI JE OVO DOVOLJNA KAZNA ???

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

NOVI PAZAR – Osnovni sud u Novom Pazaru pravosnažno je osudio ljekara Muamera Škrijelja na godinu dana zatvora koja se neće izvršiti ukoliko u naredne tri godine ne učini novo krivično djelo, a zbog nesavesnog lječenja Novopazarke L. R. tokom 2010. godine.

Tom presudom, u koju je radio Sto plus imao uvid, Škrijelju je izrečena i mjera zabrane vršenja poziva ginekologa-akušera u trajanju od tri godine od dana pravosnažnosti presude.

Škrijelj je proglašen krivim za izvršenje krivičnog djela teško djelo protiv zdravlja, a sve zbog toga jer je tokom septembra i oktobra 2010. godine učinio više propusta prilikom pružanja ljekarske pomoći porodilji L.R. čime joj je teško narušio zdravlje.

Čitaj još:   HOROR: Turske studentice pronađene mrtve u stanu u ukrajinskom gradu Harkivu

Sud je utvrdio da je on tada “primjenio očigledno nepodoban način lječenja, nije primjenio odgovarajuće higijenske mere i nesavesno postupao”, zbog čega je L.R. morala biti operisana u Kliničkom centru u Kragujevcu gdje su joj odstranjeni materica, jajnici i jajovodi.

Škrijelju je Vrhovni sud časti Lekarske komore Srbije 2015. godine izrekao javnu opomenu zbog nesavjesnog lječenja trudnice Lidije Hazirović u decembru 2013. godine.

izvor: agencije

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *