DAČIĆ PLAČE I NARIČE: “Vučića će u Berlinu pritisnuti, sastanak organizovan…”

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

” Vučića u Berlinu očekuju pritisci u vezi s KiM, zbog čega su veoma važni i sastanci koje će on u Pekingu imati s predsednicima Rusije i Kine”, kaže Dačić .

Gostujući na TV Pink, ministar spoljnih poslova Srbije je rekao da istovremeno ne očekuje pritiske u vezi s donošenjem nekog okvira o sadržaju sporazuma s Prištinom, ali će “svakako biti kulminacija pritisaka na Srbiju da nastavi dijalog, bez obzira da li će Priština ukinuti takse ili ne”.

On je naveo da je sastanak u Berlinu, koji organizuju njemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsjednik Emmanuel Macron, a na koji su pozvani lideri zapadnobalkanske šestorke, izazvao kontroverze u Evropskoj uniji i da je organizovan bez znanja Brisela, šefice evropske diplomatije Federice Mogherini i drugih članica EU.

Čitaj još:   DAČIĆ SE, IPAK, BOJI KOMŠIĆA

Navodeći da Vučić trpi izuzetne pritiske, između ostalog i da se obustavi kampanja Beograda da druge zemlje povuku priznanje nezavisnosti Kosova, Dačić kaže da su veoma važni sastanci u Pekingu 25. i 26. aprila, zbog razgovora sa predsjednikom Kine, koja je važan i jak saveznik Srbije, ali i sastanak s Putinom.

izvor: agencije

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši