OPTUŽENA ZA UBISTVO: Konobarica SONJA nožem UBILA gazdu HUSU Tahirovića i ostavila da iskrvari…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Kantonalni sud u Novom Travniku potvrdio je optužnicu protiv 41-godišnje konobarice Sanje Đonlić iz Travnika, koja se tereti da je 13. januara ove godine u ranim jutarnjim satima u kafiću “Astor” u travničkom naselju Meljanac ubila 58-godišnjeg vlasnika tog objekta Husu Tahirovića.

Optuženoj se stavlja na teret da je u 2.30 sati u kafiću ubila Tahirovića tako što mu je nožem nanijela teške i po život opasne tjelesne povrede, od kojih je on preminuo.

– Postupajući tužilac je u optužnici stavio prijedlog za produženje pritvora nakon potvrđivanja optužnice prema optuženoj zbog postojanja vanrednih okolnosti jer se radi o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora 10 godina, a s obzirom na način izvršenja i posljedica krivičnih djela što bi puštanjem na slobodu rezultiralo prijetnjom narušavanja javnog reda – navode iz Kantonalnog tužilaštva u Travniku.

Čitaj još:   FILMSKO HAPŠENJE: Više od 30 specijalaca lancima vezali crnogorskog bossa... (VIDEO)

Kako se tada nezvanično moglo čuti, Đonlić i Tahirović su se odranije dobro poznavali i ona je jedno vrijeme radila u njegovom kafiću kao konobarica. Kobne noći u objektu bila je neka sjedeljka kojoj je prisustvovalo više ljudi. Međutim, u trenutku kada se dogodilo ubistvo, ubijeni i optužena Đonlić unutra su bili sami. Iz nekog razloga su se sukobili, da bi se sve završilo ubistvom.

Utvrđeno je da je Tahirović zadobio povredu u vidu ubodne rane u predjelu lijevog prsišta, a optužena ga je u objektu ostavila da iskrvari.

Izvor: Faktor.ba

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *