IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KRVAVI USKRS:Ubijno 290 vše od 500 ranjenih, među poginulim i 35 stranaca…(foto i video)

Terorista aktivirao bombu dok je čekao U REDU ZA DORUČAK u hotelskom restorana! Uhapšeno 13 osoba…

COLOMBO: Svijet, Crna Hronika,vijesti, ponedelja… 22.04.2019…09: 28… KRVAVI USKRS:Ubijno 290 vše od 500 ranjenih, među poginulim i 35 stranaca…(foto i video)

Policija je uhapsila 13 osumnjičenih u vezi sa terorističkim napadima u Šri Lanki na Uskrs. Ministar odbrane Ruvan Vijevardena rekao je da je većina napada na crkve i hotele, u kojima je poginulo više od 290 ljudi, a više od 500 ranjeno, bila samoubilačke prirode…

AP navodi da je ovo najgori napad u Šri Lanki još od 26 -god građanskog rata, tokom kojeg je pobunjenička grupa Tamilski tigrovi sprovodila brojne bombaške napade u borbi za nezavisnu tamilsku državu na sjeveru zemlje

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napade. Premijer Šri Lanke Ranil Vikremešinge izjavio da postoji mogućnost da napadi izazovu nestabilnost u zemlji. Premijer je poručio da će vlada iskoristiti sva moguća ovlašćena da dijeluje protiv odgovornih za napade.

Čitaj još:   JEZIVI DETALJI BRUTALNOG UBISTVA REPREZENTATIVCA SRBIJE U BEOGRADU... (foto)

U Šri Lanki je uveden policijski čas u trajanju od 18 do 6 časova. Osim škola, zatvoreni su i svi državni univerziteti. Takođe, suspendovan je železnički saobraćaj, a policijski čas važiće do daljeg.

Portparol policije rekao je da je pronađeno skrovište i kombi kojim su se i napadači koristili. Jedan od terorista iz Šri Lanke boravio je u hotelu sa pet zvjezdica,čekao u redu za doručak na bazi švedskog stola, a zatim se raznio.

Objavljeno je da je među 290 poginulih i 35 stranaca, koji dolaze iz osam zemalja: SAD, Danske, Kine, Japana, Maroka, Pakistana, Indije i Bangladeša.

Ministar spoljnih poslova Šri Lanke, saopštio je da je troje ljudi poginulo iz Indije, jedan iz Portugalije, dvoje iz Turske, troje iz Ujedinjenog Kraljestva i dvoje koji imaju američko i britansko državljanstvo…

izvor agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši