IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SPREMITE SE, DOLAZE KIŠA VJETAR I GRMLJAVINE: Ovo vrijeme se očekuje do petka …

OD NAREDNOG DANA Pretežno oblačno s kišom i lokalnim pljuskovima, uz postupno razvedravanje i prestanak padavina u ostatku dana DO PETKA…

SARAJEVO:Regija, Putovanja,vijesti, ponedeljak…22.04.2019…08: 28… SPREMITE SE, DOLAZE KIŠA VJETAR I GRMLJAVINE: Ovo vrijeme se očekuje do petka …

Danas nas očekuje pretežno sunčano vrijeme…

Temperature zraka izmjerene u 08 sati : Bjelašnica 0; Sokolac 4; Bugojno, Drvar i Srebrenica 5; Jajce i Sanski Most 6; Banja Luka, Ivan Sedlo, Prijedor i Zenica 7; Bijeljina, Doboj, Livno i Tuzla 8; Grude, Sarajevo i Zvornik 9; Brčko, Široki Brijeg i Stolac 10; Mostar i Trebinje 11; Bihać 13; Gradačac i Neum 14°C.

ponedjeljak, 22.04.2019.
Uz relativno povoljne biometeorološke prilike, izraženije u prvom dijelu dana, stabilnije vrijeme i duže sunčane intervale, većina populacije će se osjećati bolje. U poslijepodnevnim satima slika će se, usljed približavanja pogoršanja, djelimično pokvariti. Moguće su reakcije na promjenu u vidu glavobolje, malaksalosti, nervoze. Koncentracija polena alergenih vrsta, prije svih breze, također će biti povećana, stoga je poželjno biti oprezniji.

Čitaj još:   EVO JOŠ NIJE GOTOVO: KRAJEM SEDMICE TEMPERATURE DO 30 STEPENI C, vrijeme u narednih nekoliko dana... (foto)

utorak 23.04.2019.
Nestabilno i tmurno vrijeme, mada bez izrazitih temperaturnih oscilacija, uslovljava lošiju biometeorološku prognozu za veći dio zemlje. Tegobe kod hroničnih bolesnika djelimično će se pojačati zbog većeg sadržaja vlage u zraku. Poželjno je suzdržati se od pretjeranih aktivnosti. Opšta slika će biti nešto ljepša u Bosni, pretežno zbog stabilnijeg vremena. U Hercegovini će, povremeno jači jugo, dodatno praviti probleme osjetljivim osobama.

U srijedu u jutarnjim satima u Hercegovini i na jugozapadu Bosne pretežno oblačno vrijeme s kišom i lokalnim pljuskovima, uz postupno razvedravanje i prestanak padavina u ostatku dana. U ostalim područjima naše zemlje uglavnom sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnje temperature od 7 do 12, a dnevne od 21 do 26 °C.

U četvrtak u većem dijelu zemlje sunčano uz promjenljivu oblačnost. Poslijepodne u Bosni su mogući lokalni pljuskovi. Jutarnje temperature od 6 do 12, a dnevne do 26 °C.

http://ibalkan.net

DANAS PADA SLABA KIŠA: Vrijeme u narednih nekoliko dana…

DANAS U jutaranjim satima i prijepodne sa slabom kišom, ponegdje Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši