ŠTA ĆE MILE, SAM KOD PAPE Možda je Komšić u pravu da će Dodik progutati žabu…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Željko nije pojasnio šta će biti ako Dodik usput pojede i pokoju babu…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika,vijesti, srijeda… 24.04.2019…19: 28…  ŠTA ĆE MILE,SAM KOD PAPE Možda je Komšić u pravu da će Dodik progutati žabu…

Nadam se da će i papa Franjo to kod njega prepoznati i upozoriti ga da ne širi nemir u BIh kako ne bi morao dolaziti u Bosnu da ljubi stope zavađenim plemenima kako bi oni ljubili mir umjesto rata.

Ne znam šta rade Džaferović i Komšić, ali znam da Dodik ni časka ne miruje, već stalno nešto priča, a najviše o nemoguće-mogućoj Bosni, stalno nekom telefonira, a najviše Vladimiru Putinu i stalno nekud putuje, a najviše do Beograda i Banja Luke. I ne umara se Dodik od svoje mantre da je manji bosanski entitet “država”, a da suverena i međunarodno priznata i poštovana bosanska država – nije država te da je neće biti.

Čitaj još:   DOHA, Amel Tuka, jedva čekam da sreću podijelim s porodicom i cijelom državom BiH... (foto)

Zna Dodik da je bosanska država – država, kao i to da je ona bila kraljevina-država kad njega nije bilo, kao i da će ona trajno biti i ostati i kad njega ne bude, ali Dodik zna da su njegove negativne izjave o Bosni mamac za sarajevske medije – portale, koji prate i bilježe i kad mu se kahne, a ako mu se jedan dan ne kahne, sarajevski mediji – portali i to zabilježe.

Pitam se da li bi Dodika bilo na provokativnoj medijskoj mapi ako bi ga samo tri-četiri dana igorirali sarajevski mediji. Zasigurno, tada ga ne bi bilo na mapi da nam svakodnevno zagorčava život i širi strah od kojeg ljudi, posebno mladi bježe iz Bosne. Niko iz Bosne ne odlazi zbog gladi, već zbog straha, koji se, posebno ovih dana, širi Bosnom zbog formiranja rezervnih snaga policije ili milicije.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Prva zvanična posjeta počasnog konzula Saliha Akgula

Nažalost, koliko nas bosansko iskustvo služi od Miloševića do Dodika, Dodik danas, kao Milošević nekad, koristi srbijansku i bosansku diplomaciju ne zato da širi poruku mogućeg mira u Bosni, već poruku mogućeg rata.

A zašto bi mu trebala formacija rezervne policije ako ne zbog toga? Ali, i zato da isprovocira Federaciju da to isto ima kao ključni dokaz za Dodika da je bosanska država nemoguća, kao i da je NATO ovdje suvišan…

izvor agencije

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *