IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

AKCIJI “DUGA 2”: Imena dilera, prodavali drogu u Sarajevu i ZDK…

U zgradu Tužilaštva Kantona Sarajevo sprovedeno pet lica uhapšenih zbog sumnje da su prodavala amfetamin i kanabis na području Sarajevskog i Zeničko- dobojskog kantona…

SARAJEVO, ZENICA:BiH, Crna Hronika,vijesti,četvrtak…25.04.2019…20: 58… AKCIJI “DUGA 2”: Imena dilera, prodavali drogu u Sarajevu i ZDK…

U akciji “Duga 2”, koju je sprovela Federalna uprava policije u saradnji sa MUP-om RS-a i Obavještajno-bezbjednosnom agencijom BiH, izvršeni su pretresi na šest lokacija na području Sarajeva, Istočnog Novog Sarajeva, Visokog i Breze.

Uhapšena su lica čiji su inicijali A.M. /31/, A.V. /34/, B.K. /21/ i A.B. /30/, te državljanin Makedonije K.V. /36/, osumnjičena da su amfetamin i kanabis prodavali od 13. decembra prošle godine do danas.

Uhapšeni su Amar Muratović, Aldijana Bečirević, Benjamin Kalaba, Adnan Varatan i Kjemalj Vejseli.

Oni se sumnjiče da su od 13. decembra prošle godine do danas, na području Sarajevskog i Zeničko- dobojskog Kantona rasturali spid i marihuanu.

– Prilikom pretresa pronađena je određena količina NN materije koja svojim izgledom asocira na opojne droge amphetamine i cannabis sativa L, oprema i vage za precizno vaganje, automatsko naoružanje, municija, telefonski aparti i SIM kartice, te drugi predmeti koji potječu ili se dovode u vezu sa navedenim krivičnim djelom – saopćeno je ranije iz FUP-a.

Čitaj još:   HIT NA MREŽAMA: Tri Hrvata i Slovenac pali s više od šest tona duhana, pogledajte kako su ga pokušali sakriti... (foto, video)

Osumnjičeni će biti zadržani minimalno 24 sata i ispitaće ih postupajući tužilac, a nakon toga će biti odlučivano o eventualnom pritvoru…

izvor agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši