IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Fener u Kaunasu preslišao Žalgiris i ovjerio plasman na završni turnir…

Željko ŽOC je na 18. Fajnal foru Evrolige! Istoriju piše najtrofejniji evropski stručnjak svih vremena, pošto je opet preslišao Žalgiris usred Kaunasa (99:80) i tako je sebi obezbjedio odlazak na Fajnal for elitnog klupskog takmičenja!!!

ISTANBUL: Regija, Sport, Košarka, vijesti, četvrtak… 25.04.2019…22: 58…  Fener u Kaunasu preslišao Žalgiris i ovjerio plasman na završni turnir…

Ogroman trenerski potencijal ima Šarunas Jasikevičijus i nimalo nije imao dileme oko toga da će izrasti u velikog stručnjaka jednog dana, ali ipak mora da se zna ko je BABA ove igre i pogotovo Evrolige!

Historiju piše najtrofejniji evropski stručnjak svih vremena, pošto je opet preslišao Žalgiris usred Kaunasa (99:80) i tako obezbjedio svoj 18. odlazak na Fajnal for elitnog klupskog takmičenja! 

Tokom prebogate trenerske karijere koja traje od 1991. god, legendarni Žoc samo šest puta nije uspio da ode na zasvršni turnir Eurolige u svim formatima, a samo jednom otkako je preuzeo Fenerbahče 2013. godine.

Ispisaće Željko Obradović zlatnim slovima historiju igre pod obručima u ovom dijelu planete i zaista je pitanje da li će ovaj njegov podvig ikada biti makar sustignut!

Propustio je lani veliku šansu da u svom Beogradu dođe do jubilarne desete šampionske krune, a kako Fener izgleda ove sezone, ne bi bilo nikakvo čudo da to učini baš sada u Vitoriji! 

Čitaj još:   MIRSAD Nurković najavio: "Bošnjačka stranka" će biti dio Vlade, otvorena komunikacija MILOJKA Spajića i ERVINA Ibrahimovića... (foto, video)

U 28 godina dugoj karijeri, Željko Obradović izgubio samo jednu evropsku plej- off seriju!

U 29 serija, 28 pobjeda! Od toga u Euroligi vrtoglavih 20: 1. U Saporta kupu ima svih osam pobjeda!

Umalo je pukla stotka u Kaunasu! 

Željko je u svom maniru kompletnu utakmicu pripremio do savršenstva i Žalgiris šokirao već u uvodnim minutima, pa je na semaforu ubrzo stajao rezultat 27:10!

Uprkos tome što ima 36 ljeta, Bobi Dikson neprestano opravdava i svoje veliko povjerenje trenerskog asa i novi dvogodišnji ugovor koji je nedavno dobio od kluba.

Bio je inicijalna kapisla Fenerove eksplozije u ranoj fazi utakmice, a poslije čega je Žalgiris bio prisiljen da praktično sve vrijeme juri veliki zaostatak.

Već u uvodnih devet minuta imao je 10 poena, sa njim najveći posao prvo su odradili Nikolo Meli i Kostas Slukas u razigravanju saigrača.

Na kraju Dikson je imao 25 poena uz samo jedan promašaj iz igre (9/10), uključujući i 5/5 sa distance! 

Slukas je imao 15 poena i 10 asistencija, uz pet skokova i četiri ukradene lopte! 

Erik Grin i Marko Gudurić dopisali su po 11 poena, a upisao je i četiri skoka. 

Kod domaćina Dejvis je imao 25 poena (9/12 za dva), te sedam uhvaćenih lopti i tri asistencije. Volters je upisao 18 poena.

Čitaj još:   DANAS, TOPLO i SUNČANO onda PREOKRET: Nemojte JOŠ sklanjati KAPUTE i KIŠOBRANE...

Fenerbahče će u Vitoriji igrati s pobjednikom iz susreta Efes-Barselona.

Tim Ergina Atamana trenutno vodi sa 2: 1 u seriji…

http://iBalkan.net 

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

Komentariši