IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

FATMA IDRIZOVIĆ OSVOJILA IZRAEL

Novopazarska teniserka, supertalentovana Fatma Idrizović osvojila je prvu ITF titulu na turniru Messika Open u Izraelu.

Na Medjunarodnom turniru ITF Messika Open ( J4 Bat Jam) za mladiće i djevojke do 18 godina (4. Razreda) koji je održan od 22. do 27. aprila 2019. godine u mjestu Bat Jam u Izraelu u okviru World Tennis Toura Fatma je igrala i protiv teniserki koje su i nekoliko godina starije.Medjutim, treninzi sa Rejhanom Gicicem i Rifatom Mujanovićem daju svoje rezultate pa Fatma Idrizović i u duelima sa mnogo starijim protivnicama djeluje suvereno i nadmoćno.

Tako je bilo i na ovom turniru u Izraelu koji je igran na tvrdoj podlozi. Fatna je prosto rušila sve pred sobom, igrala snažno, maštovito, sigurno i efikasno i na kraju sasvim zasluženo osvojila turnir bez izgubljenog seta.

Do finala Fatma je igrala izvanredno i u fenomenalnom ritmu redom pobjedjivala. U prvom kolu Ruskinju Nikolinu Botašfili sa 6-3 i 6-0, pa izraelsku teniserku Miku Daga Fruhtman sa 7-6 i 6-3, u četvrtfinalu je zbrisala istovjetnim rezultatom, kao i Ruskinju u prvom kolu, Britanku Naheli Zafeiri sa 6-3 i 6-0 da bi u polufinalu svoju dominaciju i sjajnu formu ovjerila tako što je prosto počistila sa terena izraelsku teniserku Maju Betzalel sa 6-0 6-0. A onda je jutros u finalu zaigrala ubitačno i u prvom setu Poljakinju Zuzanu Kubašu razorila sa 6-1u gemovima. i na startu drugog seta Fatma dominira i nagovještava katastrofu Poljakinje koja je, da bi sebe sačuvala takvog iskušenja, kod rezultata 2:1 u gemovima za Fatmu Idrizović, predala meč.

Čitaj još:   Najtužnija fotografija GODINE: Suze Mihine majke... (foto, video)

Posle velikih rezultata u prošloj godini zbog kojih ju je Teniski savez Srbije proglasio “Fatminom godinom”, novopazarska supertalentovana teniserka je osvajanjem ITF turnira u Izraelu otvorila sebi širom vrata velike teniske medjunarodne scene.

Autori: Fehim Karišik i Senko Župljanini

http://ibalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

Komentariši