Željko poručio Vučku:”Niko neće svoje gubitke na račun BiH, kompezirati”!

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Politika etničkih razgraničenja i etničkog čišćenja putem same razmjene teritorija, odnosno zagovaranje te vrste politike, jeste izvor destabilizacije zapadnog Balkana…

SARAJEVO: Region, vijesti, ponedeljak…29.04.2019… 17: 45… Željko poručio Vučku:”Niko neće svoje gubitke na račun BiH, kompezirati”!

Ovo je danas izjavio za medije član Predsjedništva BiH Željko Komšić, komentirajući ponovno zagovaranje politike etničkih razgraničenja i razmjena teritorija.

Komšić poručuje da je “ono iza čega moramo čvrsto stajati” da nema apsolutno nikakve analogije između Kosova i Bosne i Hercegovine.

– Ne može postojati nikakav presedan koji bi se dalje mogao primjenjivati u regiji. Neće biti nikakvih razgovora ni promišljanja o teritorijalnom integritetu i suverenitetu BiH, niti će bilo ko svoje gubitke kompenzirati na Bosni i Hercegovini – rekao je Komšić za medije u Sarajevu…

Čitaj još:   U Hrvatskoj potvrđen 12. slučaj, u Sloveniji zaražen ljekar, u BiH nema promjena tri slučaja zaraze korona virusom... (foto)

Komšić je reagirao na sve učestalije i otvorenije kalkulacije srbijanskih lidera koji se nadaju se da bi trgovina teritorijama u konačnici mogla i sama dovesti do ujedinjenja Srbije i “srpskog” entiteta u Bosni i Hercegovini, što bi, po strahovanjima mnogih direktno dovelo do rata. 

Uostalom, to je i bio glavni razlog zbog kojeg je predsjednik Srbije, Vučić, (bezuspješno) lobirao kod evropskih zvaničnika da na samit u Berin ne ide premijer BiH, Denis Zvizdić, nego njegov poslušnik, Milorad Dodik…

(iBalkan.net/Agencije) 

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši