ALBANCA: Vlasnika, pekare thjeli linčovati Beograđani…

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

„Pozivam sve da dođu, a srce će mi biti puno kada u pekari budem vidio i poznata lica svojih komšija koji su do sada bili naši stalni gosti. Samo želim da sve bude kao nekada, da živimo u miru i ljubavi“, kazao je Đura…

BEOGRAD: Regija, Crna Hronika, Putovanja, vijesti, srijeda…01.05.2019…22: 55… ALBANCA: Vlasnika, pekare thjeli linčovati Beograđani…

Nakon što se našao na meti nacionalista koji su ispred pekare “Roma” u Borči skandirali i pozivali prolaznike da u pekari više ne kupuju, vlasnik pekare Mon Đuraj Đura odlučio se na nesvakidašnji potez.

Prvog radnog dana nakon incidenta spremit će Borčanima i svim ostalim sugrađanima “različite specijalitete iz svoje pećnice”, kazala je jedna stanovnica tog beogradskog naselja.

Čitaj još:   "Marš mira 2020": Planirano samo stotinu učesnika na 25. godišnjicu genocida u Srebrenici... (foto)

Đura kaže da će pecivo dijeliti svim ljudima dobre volje koji se odluče da dođu da, kako je rekao, “razmijene koju lijepu riječ”.

„Pozivam sve da dođu, a srce će mi biti puno kada u pekari budem vidio i poznata lica svojih komšija koji su do sada bili naši stalni gosti. Samo želim da sve bude kao nekada, da živimo u miru i ljubavi“, kazao je Đura.

Incident ispred pekare dogodio se u subotu, nakon što je na Facebook objavljena fotografija, stara dvije godine, na kojoj je jedan od zaposlenih u pekari koji rukama pokazuje nacionalni albanski simbol. Na tu, kako kažu provokaciju, desetine nacionalista odgovorile su donošenjem svinjske glave na pult u samoj pekari.

Čitaj još:   Nestala mlada djevojka Mersiha iz Pule...

Tokom proteklih sedam godina vlasnik pekare Mon Đuraj podržava brojne različite humanitarne i društveno odgovorne akcije, a uz to, posljednje dvije i po godine pekara svakodnevno donira besplatnu užinu jedno odjeljenje od 25 učenika koji su slabijeg imovinskog statusa, kao i za djecu izbjeglice…

izvor agencije

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši