Ekonomija

PROVJERA LAŽNIH DIPLOMA : Otkaze dalo 222 profesora više nego lani…

Jasno je da od trenutka kada se shvatilo da se ozbiljno ulazi u provjeru diploma, kao i to da svaki otkriveni slučaj mediji pompozno prate, bila to poruka lažnim učiteljima da se sklone…

ZAGREB:Hrvatska,Ekonomija,vijesti, srijeda…01.05.2019…15: 55…PROVJERA LAŽNIH DIPLOMA : Otkaze dalo 222 profesora više nego lani…

Školski sindikalac Željko Stipić podijelio je ovih dana javnu tajnu o tomu kako mu iz pojedinih škola stižu saznanja o slučajevima naglo danih otkaza.

Stipić to povezuje s najavom ministrice obrazovanja Blaženke Divjak iz sredine siječnja o provjeri svih svjedodžbi i diploma u sustavu školstva. Dosad je otkriveno 13 slučajeva lažnih diploma, no Stipić sumnja da su lažni učitelji prevenirali provjeru i brže-bolje pobjegli iz sustava.

– Ravnatelji su mi jasno rekli da imaju saznanja koja nisu spremni podijeliti s javnošću, da su neki njihovi učitelji i nastavnici dali otkaze prije no što se stiglo provjeriti njihove diplome. Pobjegli su, dakle,prije javnog linča – rekao je Stipić.

Tezu smo provjerili u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, zahtjevom za usporednim podacima o broju slučajeva prestanka radnog odnosa.

Ministarstvo se u službenom odgovoru vodilo parametrima o ukupnom broju ugovora na neodređeno u svim školama, osnovnim i srednjim, redovitim statusom zaposlenika, uz isključenje djelatnika škola koje su imale statusnu promjenu.

Njihovi podaci pokazuju sljedeće: u siječnju ove godine zabilježeno je 146 prestanaka radnih odnosa više nego u siječnju lani. Tada je radni odnos prestao za 220 zaposlenika, a u siječnju ove godine, dakle, za njih 366.

U lanjskoj veljači radni odnos je prekinut u 199 slučajeva, a ove veljače 275. Dok je u prva dva mjeseca 2018. ukupno dakle bilo 419 prestanaka radnog odnosa u školama, ove ih je godine u istom periodu 641, odnosno točno 222 više. Slučajno?

Iako u Ministarstvu obrazovanja poručuju kako ne mogu znati razlog prestanka radnog odnosa, niti taj porast povezati s postupkom provjere diploma, za Stipića nema sumnje: – Za mene bi bilo iznenađenje da to nije tako…

izvor agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

admin

Recent Posts

KENANA Strujić- Harbić ispravila MOMČILA Lekovića: Krštenicu ne mora da ima najmanje petina građana Crne Gore… (foto, video)

Poslanica Bošnjačke stranke Kenana Strujić- Harbić reagovala je mreži X na izjavu poslanika Demokrata Momčilo…

31 minuta ago

Sanel KAJAN- “UPOZORAVA na HRVATSKI BARBARIZAM”: Bošnjaci u Mostaru u opasnosti, ostavili pogrebne vijence, svijeće i smrtovnice na kojima su ožalošćene “BALIJE”… (foto, video)

Zastupnik Demokratske fronte u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Sanel Kajan objavio je na društvenim mrežama uznemirujuće fotografije…

34 minute ago

“POSTUPAK ZA NEVJEROVATI”: Za gašenje TV programa Federalna.ba, “BHRT uživa i nesebičnu podršku pojedinaca iz aktuelne vladajuće strukture”… (foto, video)

Ono što nije uspjelo ni najvećem zlu institucionalnom ili pojedinačnom od devedesetih godina pa do…

3 sata ago

VIC DANA: Hercegovka se udala za Bosanca, pa nazvala majku da joj se požali… (foto)

Nasmijte se uz naš odabir vica dana! MOTAR: Regija, Zanimljivosti, srijeda, 08, 05. 2024…17: 42……

12 sati ago

Andrej NIKOLAIDIS: “A kako se, moliću lijepo, zove ideologija koja je u Srebrenici počinila genocid? Da nije…” (foto, video)

Pola miliona projektila nije bilo dovoljno: bio je potreban još jedan da bi bio dokazan…

12 sati ago

This website uses cookies.