IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

“Sarajevo, grade moj”SPECİJALNO za Dodika na večeri kod Erdogana

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik i Šefik Džaferović boravili su jučer u zvaničnoj posjeti Republici Turskoj, a u Ankari ih je primio predsjednik Recep Tayyip Erdogan. 

Nakon održanih sastanaka, Erdogan je u čast gostiju iz Bosne i Hercegovine organizovao i radnu večeru u predsjedničkoj palati.

Domaćin se potrudio da se gosti iz Bih osjećaju kao kod kuće

Na Twitteru je objavljen video koji potvrđuje kako se domaćin potrudio da se gosti iz Bosne i Hercegovine osjećaju kao kod kuće. 

Muzičari su prisutnima otpjevali hit Halida Bešlića “Sarajevo, grade moj”.

Podsjetimo, predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan i predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik potpisali su danas u Ankari revidirani Ugovor o slobodnoj trgovini između Turske i Bosne i Hercegovine.

Čitaj još:   GI "21. maj": MILOJKO Spajić politička neznalica, odlaganje popisa na mjesec je samo maska- ZATO u BOJKOT! (foto, video)

U fokusu razgovora tokom posjete bio je revidirani Ugovor o slobodnoj trgovini između BiH i Turske, koji je danas i potpisan. Potpisan je i Memorandum o razumijevanju u vezi s izgradnjom autoputa Beograd – Sarajevo, kojim je predviđena dinamizacija procesa u izgradnji dijela puta koji prolazi kroz Bosnu i Hercegovinu.

izvor: agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši