IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BRAVO: Adem Ljajić u timu sezone u Turskoj (video)

Izabrani i najbolj igrač, najlepši gol, od kada je došao u Tursku Adem Ljajić igra najbolji fudbal u karijeri, stiže i nagrade…

ISTANBUL:Regija, Sport, Fudbal, vijesti, subota…04.05.2019…08: 55…BRAVO: Adem Ljajić u timu sezone u Turskoj (video)

Bilo je dobrih igara i u Italiji, ali otkako je otišao u Tursku Adem Ljajić igra možda i najbolji fudbal u karijeri. Zasluženo stiže i nagrada.

Internacionalac iz Novog Pazara uvršten je u tim sezone u prvenstvu koji i dalje traje u Turskoj što i ne treba da čudi s obzirom da je ove sezone samo u prvenstvu postigao osam i namestio još osam golova.

Zato se i odavno zna da su u Istanbulu procijenili da se isplati da i Torinu se plati 7.750.000 eura da otkupe ugovor 27- godišnjeg ofanzivnog veznog, koji trenutno u Bešiktašu igra kao pozajmljeni igrač. Jasno je da već od leta neće biti u tom statusu.

Inače, za najboljeg igrača Super liga proglašen je Edin Višća, prva zvijezda lidera Istanbul Bašakšehira i reprezentativca BiH.

Mada, omiljenom klubu predsjednika Republike Turske Tajipa Erdogana se drma liderska pozicija, usled krize rezultata u finišu prvenstva, pa je pod imperativom bilo i gostovanje predhodne večeri u Sivasu.

Čitaj još:   Prve reakcije na kandidaturu MILOJKA Spajića- Medojević: Da vidimo ko će glasati za poslušnika ambasada... (foto)

Priznanje za zvijezdu u usponu pripalo je Dorukhanu Tokozu, vezisti Bešiktaša i novopečenom reprezentativcu Turske. 

Abdula Avči iz Bašakšehira je trener godine, ali i da je Romin Džengiz Under najbolji turski fudbaler u inostranstvu.

Na kraju, gol sezone postigao je Hasan Ali Kaldirim u derbiju Fenerbahčea i Bešiktaša. Kaldirim je uz Kasimpašinog Trezegea jedini igrač u najboljem timu Super liga koji ne dolazi iz Bašakšehira ili Bešiktaša.

Mertu Gunok (Istanbul Bašakšehir) – Gokhan Gonul (Bešiktaš),  Domagoj Vida (Bešiktaš), AleksandruEpureanu (Istanbul Bašakšehir), Hasan Ali Kaldirim (Fenerbahče) – Dorukhan Tokoz (Bešiktaš), Emre Belezoglu (Istanbul Bašakšehir) – Edin Višća (Istanbul Bašakšehir), Adem Ljajić (Bešiktaš), Trezege (Kasimpaša) – Burak Jilmaz (Bešiktaš).

TURSKA 1 – 31. KOLO

Petak

19.30: Sivas- Bašakšehir 0: 0

http://iBalkan.net


Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

Komentariši