IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

HOROR POTRESAO BiH: Hodža rekao da su bačeni sihiri pa Indira ubila sestru…

Policija uhapsila supruga Hajru i sina Nihada jer su iz automata pucali na…

VISOKO: BiH,Crna Hronika, vijesti, ponedeljak…06.05.2019…18: 55…  HOROR POTRESAO BiH: Hodža rekao da su bačeni sihiri pa Indira ubila sestru…

Radeći na rasvjetljavanju ubistva Medije Husejinović (54) koje se dogodilo u romskom naselju Topuzovo Polje kod Visokog, pripadnici MUP-a Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) uhapsili su i Hajru i Nihada Husejinovića, supruga i sina Indire Husejinović, koja je odmah privedena…

Indira Husejinović (47) osumnjičena je da je u subotu ubila svoju jetrvu i sestru Mediju, a u pucnjavi u kojoj su učestvovali i njen suprug i sin ranjeni su njen djever Tajib Husejinović i njegov sin Dževad. U pucnjavi je ranjen i Indirin sin Nihad Husejinović.

Istragom je utvrđeno da Hajro Husejinović pucao iz oružja koje je koristila i njegova žena Indira.

Ranjeni Tajib Husejinović koji je smješten u Univerzitetskom kliničkom centru u Sarajevu kazao je da je njegov brat Hajro sa suprugom Indirom pucao u Mediju.

– Čitam u novinama da je Indira ubila Mediju i sve nas ranila. Oni su dali lažnu izjavu kako bi brat mogao dati velike pare i nju izvući iz zatvora, a on je pucao u Mediju. Hajro je pucao iz pištolja, a njegov sin Nihad iz automata. Moj brat Pašo uhvatio je Hajru kako daje pištolj ženi Indiri i onda ona ode do svoje sestre Medije koja je ležala mrtva i puca. Pošto on ima velike pare da može platiti sudije, Hajro je rekao Indiri: “Idi ti reci da si ti na sve njih pucala, a ja ću s parama da te vadim” – ispričao nam je Tajib.

Sukob u porodici koja se bavi skupljanjem sekundarnih sirovina, nastao je nakon što se prije sedam dana ubio Hajrin i Indirin sin Mirsad, zbog čega su oni sumnjičili Mediju da se koristila crnom magijom.

Čitaj još:   DPS: IZA DVIJE NAJGORE VLADE U ISTORIJI CRNE GORE OSTAJU ISPRAZNA OBEĆANJA...

– Navodno da mu je neki hodža rekao da je neko od nas tražio crnu magiju i da se dijete ubilo zbog toga. Hajro je prvi nas nazvao i rekao: “Sve ću vas pobiti, i unučad ću pobiti”. Zovem ja njega: ”Stani, brate, gdje ćeš to raditi”, kumim ga i ja i ostala braća da to ne radi, a on kaže “Subota ili nedjelja sve ću vas pobiti”. Ja sam rekao: “Haj'mo u crkvu da se zakunemo, a on je rek'o: “Neću u crkvu, hajmo kod hodže” da gleda hodža sve nas u oči i da kaže je li neko pravio crne magije – kaže Tajib.

U subotu su se svi skupili na platou ispred porodične kuće da kod hodže, ali prema riječima Tajiba, Hajro i Nihad počeli su pucati na sve njih. Taiba je izvukla kćerka, a njegov sin Dževad je ranjen.

– Nihad je sam sebe ranio iz automata, a oni su se dogovorili da kažu da je majka pucala. Ima dokaza da je Mirsadova supruga rekla svojoj svekrvi Indiri: “Mirso se hoće ubiti”. Snaha je svekrvi prenijela, a svekrva to Hajri nikada nije kazala – tvrdi Tajib Husejinović.

Sam se ranio… U subotu su se svi skupili na platou ispred porodične kuće da idu kod hodže, ali prema riječima Tajiba, Hajro i Nihad počeli su pucati na sve njih. Taiba je izvukla kćerka, a njegov sin Dževad je ranjen.

– Nihad je sam sebe ranio iz automata, a oni su se dogovorili da kažu da je majka pucala. Ima dokaza da je Mirsadova supruga rekla svojoj svekrvi Indiri: “Mirso se hoće ubiti”. Snaha je svekrvi prenijela, a svekrva to Hajri nikada nije kazala – tvrdi Tajib Husejinović.

Čitaj još:   IVAN Vujović: MILOJKO Spajić i JAKOV Milatović više i ne kriju svoje mimoilaženje, agenda DF potpuno jasna svakom ko išta zna o politici u Crnoj Gori... (foto)

Povodom ubistva u Visokom, kontaktirali smo Murisu Halilović, predsjednicu Udruženja građana Omladinska romska inicijativa „Budi mi prijatelj“ Visoko i Muju Musića, predsjednika visočkog Udruženja „Amaro Khan – Naše sunce”.

Niko od njih nije želio govoriti. Musić se pravdao da nije u BiH, dok je Halilović odbila dati bilo kakav komentar dok ne posjeti porodicu…

izvor agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši