IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Amerikanci otkazali dolazak nosača aviona u Split,uputili ga u Perzijski zaliv, hoće li Iran NAPASTI PRVI!?

Moguća neprijateljska akcija Irana protiv Sjedinjenih Američkih Država razlog je što je američki nosač zrakoplova USS Abraham Lincoln odustao od posjeta Splitu te se uputio u Perzijski zaljev…

ISTANBUL: Svijet,vijesti, utorak07.05.2019…07: 55 Amerikanci otkazali dolazak nosača aviona u Split,uputili ga u Perzijski zaliv, hoće li Iran NAPASTI PRVI!?

Kako navodi novinar Barak Ravid, izraelska tajna služba Mossad SAD -u je dostavila informacije o mogućim napadima na “interese SAD-a” u Zalivu…

Jasna i nedvosmislena poruka…

Riječ je, inače, da je prošle godine upozorio da će administracija američkog predsjednika Donalda Trampa blokirati prodaju borbenih zrakoplova F-16 Hrvatskoj.

Naime, USS Abraham Lincoln, kolosalni američki nosač zrakoplova, trebao posjetiti Split 8. maja i u njemu zadržati tri dana, što je posebno odobrenje dala hrvatska Vlada, no taj posjet je u ponedjeljak naprasno otkazan kako bi Amerikanci, nakon što su primili informacije o iranskim planovima, odlučili Teheranu pokazati mišiće.

Sjedinjene Američke Države odlučile rasporediti nosače zrakoplova na Bliski Istok kako bi, kako je kasno u nedjelju objavio američki savjetnik za nacionalnu sigurnost John Bolton, poslale “jasnu i nedvosmislenu poruku Iranu”.

Čitaj još:   RAMUŠ Haradinaj:"Ne idem na molitveni doručak"odbili su mi zahtjev za vizu...

Raspoređivanje udarne skupine nosača zrakoplova USS Abraham Lincoln pod središnjim zapovjedništvom regije odgovor “na brojne zabrinjavajuće i rastuće indicije i upozorenja” – kazao je Bolton ne navodeći određenije na što se to točno odnosi.

Cilj ovog raspoređivanja je poslati jasnu i nedvosmislenu poruku iranskome režimu da će svaki napad na interese Sjedinjenih Država ili one njihovih saveznika biti dočekan nepopustljivom silom. Sjedinjene Države ne traže rat s iranskim režimom, no potpuno smo spremni odgovoriti na bilo koji napad bilo Iranske revolucionarne garde, bilo regularnih iranskih snaga – naveo je Bolton u priopćenju…

– Islamska Republika Iran će kao odgovor na izlazak Amerike iz nuklearnog sporazuma i loših obećanja europskih država o poštivanju njihovih obaveza ponovno pokrenuti dio nuklearnih aktivnosti koje su obustavljene u sklopu nuklearnog sporazuma – otkrio je izvor za IRIB.

Iran tvrdi da njegov razvoj balističkih raketa nije povezan s nuklearnom aktivnošću, potpuno obrambene prirode, a za potporu svojim saveznicima u području Bliskog istoka kaže da u stvar koja se ne tiče Sjedinjenih Država.

izvor agencije

Čitaj još:   BARCELONA: Čuveni El Klasiko, odigran na Nou Kampu završen 0: 0... (foto i video)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši