Amerikanci otkazali dolazak nosača aviona u Split,uputili ga u Perzijski zaliv, hoće li Iran NAPASTI PRVI!?

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Moguća neprijateljska akcija Irana protiv Sjedinjenih Američkih Država razlog je što je američki nosač zrakoplova USS Abraham Lincoln odustao od posjeta Splitu te se uputio u Perzijski zaljev…

ISTANBUL: Svijet,vijesti, utorak07.05.2019…07: 55 Amerikanci otkazali dolazak nosača aviona u Split,uputili ga u Perzijski zaliv, hoće li Iran NAPASTI PRVI!?

Kako navodi novinar Barak Ravid, izraelska tajna služba Mossad SAD -u je dostavila informacije o mogućim napadima na “interese SAD-a” u Zalivu…

Jasna i nedvosmislena poruka…

Riječ je, inače, da je prošle godine upozorio da će administracija američkog predsjednika Donalda Trampa blokirati prodaju borbenih zrakoplova F-16 Hrvatskoj.

Naime, USS Abraham Lincoln, kolosalni američki nosač zrakoplova, trebao posjetiti Split 8. maja i u njemu zadržati tri dana, što je posebno odobrenje dala hrvatska Vlada, no taj posjet je u ponedjeljak naprasno otkazan kako bi Amerikanci, nakon što su primili informacije o iranskim planovima, odlučili Teheranu pokazati mišiće.

Čitaj još:   BANJA LUKA: Snažan zemljotres, građani bježali iz svojih domova...

Sjedinjene Američke Države odlučile rasporediti nosače zrakoplova na Bliski Istok kako bi, kako je kasno u nedjelju objavio američki savjetnik za nacionalnu sigurnost John Bolton, poslale “jasnu i nedvosmislenu poruku Iranu”.

Raspoređivanje udarne skupine nosača zrakoplova USS Abraham Lincoln pod središnjim zapovjedništvom regije odgovor “na brojne zabrinjavajuće i rastuće indicije i upozorenja” – kazao je Bolton ne navodeći određenije na što se to točno odnosi.

Cilj ovog raspoređivanja je poslati jasnu i nedvosmislenu poruku iranskome režimu da će svaki napad na interese Sjedinjenih Država ili one njihovih saveznika biti dočekan nepopustljivom silom. Sjedinjene Države ne traže rat s iranskim režimom, no potpuno smo spremni odgovoriti na bilo koji napad bilo Iranske revolucionarne garde, bilo regularnih iranskih snaga – naveo je Bolton u priopćenju…

Čitaj još:   DRAMA U BIH: VATROGASCI, gase veliki POŽAR, vatrena stihija na 30 metara od kuća

– Islamska Republika Iran će kao odgovor na izlazak Amerike iz nuklearnog sporazuma i loših obećanja europskih država o poštivanju njihovih obaveza ponovno pokrenuti dio nuklearnih aktivnosti koje su obustavljene u sklopu nuklearnog sporazuma – otkrio je izvor za IRIB.

Iran tvrdi da njegov razvoj balističkih raketa nije povezan s nuklearnom aktivnošću, potpuno obrambene prirode, a za potporu svojim saveznicima u području Bliskog istoka kaže da u stvar koja se ne tiče Sjedinjenih Država.

izvor agencije

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *