IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Odbjegla sutkinja Lejla prisvojila desetine stanova u Sarajevu… (video)

Više od dvije i pol godine nekadašnja sutkinja Općinskog suda u Sarajevu u bijegu je pred zakonom Bosne i Hercegovine…

SARAJEVO:BiH, Crna Hronika, vijesti, srijeda…09.05.2019… 10: 55… Odbjegla sutkinja Lejla prisvojila desetine stanova u Sarajevu…

Nalazi se u Hrvatskoj čije pravusudne vlasti još nisu odgovorile na zahtjev kolega iz BiH u vezi s njenim izručenjem.

Odbjegla sutkinja Fazlagić posjeduje državljanstvo Hrvatske. Iz BiH je sama pobjegla u posljednji trenutak prije nego će biti uhapšena u akciji “Pravda” koju je provela policija po nalogu Kantonalnog tužiteljstva u Sarajevu.

Nedavno Centar za istraživačko novinarstvo iz Sarajeva otkrio zastrašujuće razmjera kriminala za koje se tereti Lejla Fazlagić. “Ona je od 2011. do 2016. razbaštinila desetine vlasnika nekretnina u Sarajevu, preknjižavajući njihove kuće, stanove, poslovne prostore osobe koje nisu imale pravo na tu imovinu“, stoji u istraživačkom tekstu CIN-a.

Navodi se i to da su “najčešće na meti bile napuštene nekretnine sarajevskih Jevreja stradalih u Drugom svjetskom ratu i drugih pokojnih Sarajlija”.

Prema navodima CIN- a sutkinja Fazlagić ovaj način nezakonito preknjižila 19 nekretnina, vrijednih skoro osam miliona maraka.

Tužiteljstvo Kantona Sarajevo smatra pripadnica zločinačke organizacije na čijem je čelu Alija Delimustafić, bivši ministar MUP- a BiH, više i od dvije godine boravi u pritvoru.

Čitaj još:   VEČERAS, Zalaskom sunca, nastupa Nova 1441. hidžretska godina... (foto)

Lejla Fazlagić je krajem 2010. sudila u procesu protiv “Slobodne Bosne” po tužbi za klevetu koju su podnijeli tadašnji čelni ljudi SDP- a BiH Zlatko Lagumdžija, Damir Fazlić i Željko Komšić.

Fazlagićka je presudila u korist SDP- ovaca koji su ubrzo nakon  toga a sve preuzimanju vlasti njenog partnera Gorana Cerića imenovana za direktora Sarajevske direkcije Pošte BiH. Nakon izbornog sloma SDP- a  Cerić je kao kadar Radončičevog SBB- a postavljen za direktora “Pokopa”.

Prije rata Lejla Fazlagić bila je udata za Husrefa Musemića, tadašnjeg nogometaša, a danas trenera FK “Sarajevo”.

Među gradskim djevojkama izdvajala atraktivnim oblačenjem, izazovnim držanjem i neizostavnim psom, kojeg je vodila po sarajevskim ulicama u beskonačne šetnje…

Imala je ne baš zapaženu ulogu u jednoj epizodi kultne tv serije  “Top liste nadrealista”, kada je na izmišljenom izboru ljepote “oglumila” “Sanelu iz Ilijaša”, samozatajnu kondukterku u autobusu.

Pored Fazlagićke u skeču glumi još jedna fatalna Sarajka iz 80god, doktorica Almedina Pašić, poznatija kao Paša.

Priredbu je vodio Zlatko Arslanagić, kasniji vođa i frontmen grupe “Crvena Jabuka”, a u žiriju su bili Brako Đurić, Nele Karajlić, Zenit Đozić, Boris Šiber i pokojni Dražen Ričl- Para…

Čitaj još:   "VUČIĆU PEDERU": "Grobari" zagrmeli i u Novom Sadu... (foto i video)

izvor agencije  

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši