HAG POSLUŠAO “MAJKE SREBRENICE”: Karadžića će kazniti, zbog poruka o BiH na tribini u Podgorici…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Haški osuđenik. KRVNIK Radovan Karadžić se iz pritvorske jedinice javio telefonskim putem na tribinu koja je održana u Podgorici…

HAG: Regija, Crna Hronika, vijesti, četvrtak…09.05.2019…18: 55…HAG POSLUŠAO “MAJKE SREBRENICE”: Karadžića će kazniti, zbog poruka o BiH na tribini u Podgorici…

Karadžić je u subotu putem telefona obratio na tribini organizovanoj u Podgorici na kojoj je kao gost govorio također haški osuđenik Momčilo Krajišnik…

Sekretar Međunarodnog rezidualnog mehanizma kaznene sudove (MICT) Olufemi Elias naložio je upravniku Pritvorske jedinice u Haagu da presluša i rezimira neprivilegovane telefonske razgovore pritvorenika Radovana Karadžića tokom posljednjih pet dana, počev od 1. maja 2019., kaže Elias u odgovoru na pismo koje su mu uputili Udruženje žrtava i svjedoka genocida i Pokret “Majke enklave Srebrenica i Žepa”, a povodom sudjelovanja haškog optuženika Radovana Karadžića na tribini u Crnoj Gori telefonskim putem.

Čitaj još:   DJEVOJKA FUDBALERA KOJI SE UBIO: Bila sam u stanu, "Čula sam da je REPETIRAO PIŠTOLJ I PUCANJ"... (foto)

“Pored toga, kako bi se umanjio rizik od mogućeg ponavljanja prekršaja u budućnosti, upravnik će takođe slušati i rezimirati buduće neprivilegovane telefonske razgovore Karadžića, počevši od 6. maja 2019., za period od sedam dana.

Ova odluka je utemeljena na mogućnosti da je Karadžić mogao počiniti prekršaj kada je, po svemu sudeći, učestvovao u jednom javnom događaju bez odobrenja upravnika.

U tom pogledu, uvažavam bojazni koje ste iznijeli i htio bih vas obavijestiti da se preduzimaju koraci kako bi se ispitala ova stvar. Uvjeravam vas da je rješavanje ovog pitanja prioritet za Sekretarijat”, kaže se u pismu koje je Elias uputio Muratu Tahiroviću, predsjednik Udruženja žrtava i svjedoka genocida i Muniri Subašić, predsjednici Pokreta “Majke enklave Srebrenica i Žepa”.

Čitaj još:   NESTALA MEDINA IZ NOVOG PAZARA!! POMOZITE!!

Podsjetimo, haški osuđenik Radovan Karadžić se iz pritvorske jedinice javio telefonskim putem na tribinu koja je održana u Podgorici. On se u subotu putem telefona obratio prisutnim na tribini organizovanoj u Podgorici na kojoj je kao gost govorio također haški osuđenik Momčilo Krajišnik.

izvor agencije

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *