IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PAPA PRELOMIO: Odobrio, organizovana hodočašća u Međugorje, ali ima jedan uslov! (video)

Papa Franja donio je značajnu odluku oko statusa Međugoja dopustivši hodočašća u ovo hercegovačko mijesto…

VATIKAN: Regija, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak 13.05.2019…08: 55…  PAPA PRELOMIO: Odobrio, organizovana hodočašća u Međugorje, ali ima jedan uslov! (video)

Ovu informaciju jutros je  na misi u Međugorju objavio je poseban papin izaslanik monsinjor Henrik Hoser, a misi je prisustovao i apostolski nuncij u BiH mons. Luiđino Pecuto.

“Papa Franja odredio moguće je organizovati hodočašća u Međugorje, uvijek pazeći da ne budu tumačena kao priznanje poznatih događaja koji još zahtjevaju ispitivanje od strane crkve, odnosno da ne stvaraju na bilo koji način zabludu i dvosmislenost u doktrinalnom smislu.

Isti kriterijum moći će da bude primenjen na pastire svakog reda i stupnja koji žele da pođu u Međugorje i tamo slave na svečan način”, danas piše u saopštenju.

Čitaj još:   Ovako su likvidirali Ranka Radoševića Eskobara iz Nikšića: Pobjegle sivim "golfom" koji na nađen zapaljen, jednom od ubica spala maska, drugog jedva noge nosile... (foto)

Međugorje i njegov status u crkvi stvar su opsežnih debata decenijama, ali dolaskom monsinjora Hosera prošle godine Vatikan je preuzeo svu kontrolu nad zbivanjima te su se ovakvi pozitivni koraci mogli i očekivati…

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši