IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Balkanska mreža poslova najopasnijih kriminalaca…

Nerminu i Arminu Ćulumu, skupocjeni automobili, financiranje kafića i česti izleti u inozemstvo dio su slagalice opake braće iz Bosne i Hercegovine

BANJA LUKA: BiH, Crn Hronika,vijesti, srijeda,15.05.2019.. 09: 17…  Vrijeme, danas pretežno oblačno uz obilne padavine…

Nerminu i Arminu Ćulumu, vođi bikerske organizacije United Tribunes, banjalučka policija je privremeno oduzela tri skupocjena automobila.

Oni su privedeni zbog sumnje da su bili u kontaktu s ubojicama biznismena Slaviše Krunića i njegovog tjelohranitelja, Žarka Pavlovića, ali su poslije 24 sata pušteni iz pritvora.

Kako se saznaje u medijima, braća su upletena i u poslove skupa s jednim beogradskim reperom koji, navodno, u njihovo ime rukovodi kafićem u centru Beograda.

Kao i nakon ubojstva banjalučkog biznismena, braća su i u petak puštena ubrzo nakon privođenja.

S tim da su im u petak privremeni oduzeti skupocjeni automobili i to dva Lamborghinija i jedan Ferrari se utvrdi porijeklo vozila kao vjerodostojnost dokumenata.

“Reper s kojim su na vezi drži kafić na Vračaru,navodno braća iz Banjaluke dala novac za taj poslovni pothvat.

Dečko koji rukovodi kafićem inače poznatoj široj javnosti, bavi se muzikom . Od pjevanja, međutim, nije mogao zaraditi ni za kafić, za svoj način života, prvenstveno za putovanja na egzotične destinacije”,tvrdi sugovornik medija blizak sigurnosnim službama.

U tom kafiću okuplja se ekipa opasnih mladića iz BiH. “Malo da se druže, malo više da sklapaju neke poslove, i to ne baš legalne.

Čitaj još:   Aleksandra Vuković: SUDNJI je čas za spas građanske CRNE GORE...

Ti nazovimo momci, osim kafića u centru Beograda, okupljaju se i u jednom hotelu. Taj hotel je inače i omiljeno mjesto beogradskih starleta, a neke od njih, koje su se pokušale probiti u glazbenim vodama, su snimale i spotove”, dodaje isti izvor…

“Javna je tajna da neki policajci s braćom piju kavu u Sanskom Mostu, pa ne čudi što kada je došlo do poziva za uhićenje, to baš njima nije bilo lako”, rekao je izvor. 

Njemački mediji godinama su pisali o Arminu Ćulumu, zvanom Boki i bratu Nerminu i stalno su ukazivali na opasnost koju predstavljaju, i činjenicu da ipak slobodno žive u BiH. 

Mediji pišu kako je za Arminom Ćulumom u Njemačkoj raspisan i nalog za uhićenjem, a njemački mediji prenijeli su i informaciju da iz BiH zatraženo 70.000 eura za uhićenje Armina Ćuluma.

Čak su i neki njemački inspektori javno potvrdili da su i do njih došle takve informacije, a naglasili su da bosanskohercegovačka policija i pravosuđe nisu pokazali interes za suradnju u tom slučaju. 

Izvještaji o braći u medijima, o kojima svjedoče i policijski inspektori, ravni su nekim scenarijima filmova o kriminalcima.

Novinari njemačkog Bilda prije nekoliko godina došli su u Sanski Most i razgovarali sa braćom. 

Objavili su i fotografiju za koju su tvrdili da je nastala u jednom noćnom klubu u BiH. Na njoj su, osim braće Ćulum, bili i članovi bande Hells Angels, njihova konkurencija. Navodno su se upravo na Sani i pomirili. 

Čitaj još:   ''SUDIJE IZ KINDER JAJA''

izvor agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši