IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Međunarodna akcija policije protiv droge! Uhapšeno više lica iz Srbije!!!

BEOGRAD – Srpska policija, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, u okviru akcije zajedničkog istražnog tima policija i tužilaštava Srbije, Austrije, Češke i Slovačke uhapsila je sedam osoba, članova organizovane kriminalne grupe, zbog sumnje da su izvršile krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

Policija je u Beogradu uhapsila M.R. (41), V.N. (42), M.Č. (47), M.N. (39), M.M.(38), V.J. (47) i A.N. (45).

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, u višemesečnoj zajedničkoj akciji na teritoriji Srbije, Austrije, Češke i Slovačke, u prethodnom periodu, ukupno je uhapšena 31 osoba, koji su srpski državljani, a otkrivene su ilegalne laboratorije za uzgajanje marihuane u veštačkim uslovima i zaplenjena je veća količina narkotika.

Ukupno je zaplenjeno 105,6 kilograma marihuane, otkrivne su tri laboratorije sa 3.354 biljaka kanabisa, 1,4 kilograma heroina, 3,5 kilograma kokaina, 12,5 kilograma paracetamola, 61.000 evra, kao i veća količina opreme za ilegalne laboratorije.

Čitaj još:   ALBANAC istakao albansku zastavu, pa protjeran iz Crne Gore

Kako se sumnja, osumnjičeni su, u periodu od 2017. godine do hapšenja, instalirali više ilegalnih laboratorija za proizvodnju marihuane na teritoriji Austrije i Češke, gde su proizvodili marihuanu, koju su distribuirali širom Evrope.

Oni su uz pomoć “kurira” prevozili narkotike u vozilima sa specijalno izrađenim bunkerima.

Takođe, sumnja se da su na taj način transportovali i kokain i heroin širom Evrope i organizovali uličnu prodaju heroina na teritoriji Beča u Austriji.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

izvor: agencije

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more

DOLIJAO BAHATI VOZAČ BIJELOG LAMBORGINIJA: Pauk krenuo da mu digne auto…

Bahati vozač skupocenog automobila marke "lamborgini hurakan" parkirao je sinoć Read more

Komentariši