IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SRUŠIO SE F16 S MUNICIJOM: Pad lovca snimljen, mještani se evakuišu… (foto/video)

Američki lovac F- 16 “Fajting falkon” srušio se na skladište u vojnoj bazi…

Riversajd(Kalifornija): Svijet, Crna Hronika, vijesti. petak,17.05.2019… 11:56. SRUŠIO SE F16 S MUNICIJOM: Pad lovca snimljen, mještani se evakuišu… (foto/video)Američki lovac F- 16 “Fajting falkon” srušio se na skladište u vojnoj bazi Marč Er Reserv u okrugu Riversajd američke države Kalifornija.

Lokalni mediji navode da su jedinice hitne pomoći zatražile “reagovanje na otrovne supstance”, jer je avion bio naoružan municijom…

Odjeljenje šerifa okruga Riversajd saopštilo pilot je uspio da se bezbjedno katapultira iz aviona i da ga trenutno ispituje medicinsko osoblje. Nije jasno da li je pilot zadobio bilo kakve povrede. Agencija je pozvala mještane da se drže podalje od tog područja.

Borbeni avion je pao na krov skladišta. Zamjenik šefa vatrogasaca Timoti Holidej izjavio je stanici da je prvo izbio požar, ali da je pilot uspio da prije toga iskoči iz aviona.

​Incident se navodno dogodio u 15.15 po lokalnom vremenu.

Portparol baze kasnije je saopštio da je uzrok pada aviona F- 16 bio je kvar hidrauličkog sistema aviona.

Direktor kompanije “Si voter”, kojoj pripada skladište, izjavio je da niko od radnika unutar zgrade nije povređen.

Čitaj još:   STRASBOURG: Evropski parlament će tražiti prekid pregovora EU sa Srbijom! (foto, video)

​Zbog nesreće su zvaničnici odmah zatvorili okružnu oblast. I sijeverna kao i južna traka međudržavnog auto- puta 215 je blokirana, a prvo je saopštila i Kalifornijska patrola za auto- puteve.

Težina njegovih ozljeda nije poznata, a pilot je “prevezen u lokalnu bolnicu na procjene”, poručili su dužnosnici Američke zrakoplovne vojne rezerve u izjavi kasno u četvrtak.

Ugrađeni videozapis

ABC News@ABC

“That’s a military airplane in our building.”

Video shows inside a Southern California warehouse after military officials say an F-16 crashed into the building. The pilot was able to eject and is believed to be okay. No other injuries reported. https://abcn.ws/2VJaCcn 46403:58 – 17. svi 2019.

Mještanin koji je bio svijedok nesreće izjavio je da su svi oko njega bili u “potpunoj nevjerici” zbog onoga što su vidjeli. On je dodao da je van zgrade bilo ljudi, ali da nije siguran da li je neko bio unutra.

Zvaničnici nisu naveli da li je skladište bilo prazno trenutku same nesreće. Televizija Ej- Bi- Si 7 je saopštila pilot je bio pripadnik 144. borbenog krila, koje je jedinica Nacionalne vazduhoplovne garde stacionirane u Fresnu u Kaliforniji.

Čitaj još:   ODLAZAK VELIKANA: Preminuo najstariji partizan u regiji, spojio je TITA i JOVANKU…

Avion je pripadao Nacionalnoj vazduhoplovnoj gardi Južne Dakote u Sijuks Folsu…

izvor agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši