IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Erdogan, najavio nešto još gore, u odnosu na SAD, od kupovine S- 400 (video)

PREDHODNO Vašington je upozorio Ankaru da postoji mogućnost uvoђenja sankcija ukoliko se ostvari taj ugovor…

ISTANBUL: Svijet, Ekonomija, vijesti, nedelja, 19.05.2019… 10: 57… Erdogan, najavio nešto još gore, u odnosu na SAD, od kupovine S- 400 (video)

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da će Turska i Rusija zajedno proizvoditi protiv- vazdušni i antibalistički sistem S- 500 poslije kontroverze o kupovini ruskog sistema S- 400…

Kupovina sistema S- 400 izazvala je tenzije između Rusije i SAD. Vašington je upozorio Ankaru da postoji mogućnost uvoђenja sankcija ukoliko se a i ostvari taj ugovor.

“Apsolutno nema govora da Turska odustane od kupovine sistema S- 400. To je završena stvar”, rekao je Erdogan sinoć u Istanbulu i dodao da će Turska sa Rusijom “proizvoditi i sistem S- 500 posle kupovine sistema S- 400”.

Čitaj još:   ANKARA: Erdogan, izaći ćemo kao pobjednici iz rata za ekonomsko oslobođenje... (foto, video)

SAD smatraju da ugovor o S- 400 predstavlja prijetnju za zapadne zemlje. Vašington je zatražio da Turska bira izmedju ruskog sistema i američkih lovačkih aviona F- 35, koji su takođe potrebni Ankari.

SAD su potom suspendovale isporuku opreme vezane za F- 35 Turskoj pošto se opredelila za ruski sistem. Erdogan je rekao da će Turska prije ili kasnije dobiti i američke avione…

iBalkan.net/AFP

ANKARA: Erdogan položio svečanu zakletvu, dočekan ružama…

Redzep Tajip Erdogan položio je svečanu zakletvu za mandat prvog Read more

ANKARA Erdogan predstavio kabinet od 16 ministara…

Predsjednik Turske Redzep Tajip Erdogan je, nakon što je prethodno Read more

Komentariši