Erdogan, najavio nešto još gore, u odnosu na SAD, od kupovine S- 400 (video)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

PREDHODNO Vašington je upozorio Ankaru da postoji mogućnost uvoђenja sankcija ukoliko se ostvari taj ugovor…

ISTANBUL: Svijet, Ekonomija, vijesti, nedelja, 19.05.2019… 10: 57… Erdogan, najavio nešto još gore, u odnosu na SAD, od kupovine S- 400 (video)

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da će Turska i Rusija zajedno proizvoditi protiv- vazdušni i antibalistički sistem S- 500 poslije kontroverze o kupovini ruskog sistema S- 400…

Kupovina sistema S- 400 izazvala je tenzije između Rusije i SAD. Vašington je upozorio Ankaru da postoji mogućnost uvoђenja sankcija ukoliko se a i ostvari taj ugovor.

“Apsolutno nema govora da Turska odustane od kupovine sistema S- 400. To je završena stvar”, rekao je Erdogan sinoć u Istanbulu i dodao da će Turska sa Rusijom “proizvoditi i sistem S- 500 posle kupovine sistema S- 400”.

Čitaj još:   TUŽNE SUDBINE: Zarobljeni u inostranstvu, ako nisu na spisku nema karti za povratak u Srbiju! (foto)

SAD smatraju da ugovor o S- 400 predstavlja prijetnju za zapadne zemlje. Vašington je zatražio da Turska bira izmedju ruskog sistema i američkih lovačkih aviona F- 35, koji su takođe potrebni Ankari.

SAD su potom suspendovale isporuku opreme vezane za F- 35 Turskoj pošto se opredelila za ruski sistem. Erdogan je rekao da će Turska prije ili kasnije dobiti i američke avione…

iBalkan.net/AFP

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *