IMENA UHAPŠENIH U AKCIJI MUP- a TK: Određen im je i pritvor od mjesec dana…

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Spomenuti su osumnjičeni da u periodu od novembra 2018. do maja 2019. god nabavljali, pakovali i većem broju osoba u Tuzli, Kalesiji i šire prodavali opojne droge heroin, kanabis sativa (marihuana) i tablete „suboxone“….

TUZLA: BiH, Crna Hronika, vrijeme, ponedeljak, 20.05.2019…15: 59… IMENA UHAPŠENIH U AKCIJI MUP- a TK: Određen im je i pritvor od mjesec dana…

Mjera jednomjesečnog pritvora je određena za Denisa Bešića (36), Jasmina Hajdarevića (48), Edina Bešića (25), Ahmeda Jahića (25), Admira Hadžića (40), Nevresa Smajića (56), Ismara Hodžića (23), svi iz Tuzle, Murisa Hodžića (26) iz Lukavca, te za Husejna Ikanovića (48), Osmu Musića (39) i Elvira Imamovića (29) iz Kalesije.

Općinski sud Tuzla odredio mjere zabrane napuštanja boravišta ali i kao oduzimanja putne isprave za Mariu Laktašovu iz Slovačke, nastanjena u Tuzli, dok je istraga otvorena protiv još 4 osobe zbog istog krivičnog djela.

Pripadnici MUP-a TK su obavili kriminalističku obradu te su nakon toga uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu osumnjičeni predati u nadležnost Tužilaštva.

Čitaj još:   BOSFORSKA YUMURTA Pikantna hladna salata od kuhanih jaja...

Postupajući tužioci su donijeli naredbu o provođenju istrage i ispitali osumnjičene.

Prilikom obavljenih pretresa pripadnici MUP-a TK su pronašli i određenu količinu droge, dok je prilikom ranije provedenih istražnih radnji dokumentovano više radnji koje im se stavljaju na teret.

Istraga u ovim predmetima je u toku, saopćilo je Tužilaštvo TK…

 

izvor agencije  

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši