DETALJI O UBISTVU Sandžaklije SADIKA…(VIDEO)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Pedesetedmogodišnji Sadik Rastoder ubijen je švicarskom Kilvangenu.

Rastoder je izboden na smrt, a švicarski mediji navode da se sve desilo nakon što je na proslavi bilo Sandžaklija, pa je bilo napeto i tenzično sa pravoslavcima iz drugih dijelova Crne Gore.

Povodom toga se oglasila i ambasada Crne Gore koja je odbacila da je bilo ikakvih incidenata na samoj proslavi, javljaju Vijesti.me.

Švicarski Aarguer Zeitung objašnjava da su različita svjedočenja o proslavi.

Jedna žena koja je pominjala tenzije je kritikovala to što su na proslavu uglavnom pozivani ljudi iz Sandžaka, dodaje AZ. 

Ambasador Crne Gore Damir Grbović, koji je bio na festival i koga je ista žena preko e-maila upoznala sa svojim primjedbama, kaže da je proslava bila ugledna, a atmosfera ugodna i da nije bilo incidenata.

Čitaj još:   POBJEDA BEZ EFEKTA: Novi Pazar ispao u Srpsku ligu...

Iz ambasade su kazali da je sve organizovalo više grupa iz crnogorske dijaspore.
İ rođak ubijenog ispričao je da je sve bilo mirno, a drugi posjetioci govorili o tenziji…

Grbović kaže da optužbe nisu utemeljene i da su događaju prisustvovali građani za primjer iz Švicarske i Crne Gore, te da su sve ostalo neprovjerene glasine koje su štetile organizatorima, predstavnicima ambasade i rođacima žrtve.

Istraga u ovom slučaju je i dalje u toku, a tamošnja policija, prema pisanju Blika, pretražila je celo područje oko Sadikovog stana. U dosadašnjem radu policije nije otkriveno ko stoji iza ovog napada, niti koji bi motiv mogao biti.

izvor: agencije

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši