IVICA DAČIĆ PREŽIVIO BOMBAŠKI NAPAD

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ivica Dačić, šef diplomatije, zadesio se usred terorističkog napada u Somaliji, saznaje Kurir.
Šef diplomatije je juče ujutro bio na sastanku s predsjednikom Somalije u predsjedničkoj palati u glavnom gradu Mogadišu, kada je ispred rezidencije eksplodirao automobil pun eksploziva! U napadu je poginulo najmanje šestoro ljudi, dok je njih 13 povređeno.

Ivica Dačić je danima unazad na službenom putu u Africi, a prema planu posjete, bilo je predviđeno da se diplomatska ofanziva Ministarstva spoljnih poslova završi u Somaliji. Delegacija iz Srbije je bila dva dana u Somaliji, a poslednjeg dana posjete, juče, Dačić je imao sastanak s predsjednikom države Muhamedom Abdulahi Muhamedom.

Dok je Dačić sa domaćinima razgovarao u predsjedničkoj palati, ispred rezidencije je došlo do terorističkog napada – eksplodirao je automobil-bomba pun eksploziva koji je vozio samoubica.

Čitaj još:   DAČIĆ PLAČE I NARIČE: "Vučića će u Berlinu pritisnuti, sastanak organizovan..."

Svi svjetski mediji su odmah preneli vijest – u eksploziji je povrijeđeno više od 13 ljudi, uključujući i dva poslanika somalske skupštine, dok je tjelohranitelj jednog od njih poginuo na mjestu. Poginulo je najmanje šestoro ljudi, većinom vojnika. Automobil-bomba je eksplodirao kod bezbjednosnog punkta kod predsjedničke palate dok su vojnici obavljali bezbjednosne provjere vozila na glavnom putu. Odgovornost za napad, javljaju mediji, preuzela je somalska ekstremistička pobunjenička grupa Al Šabab, navodeći da su na meti bila vozila s vladinim zvaničnicima.

Dačić u razgovoru za Kurir kaže da su „jedva pretekli“.

– Ovdje (u Somaliji) jedva pretekosmo. Automobil-bomba ispred predsjedničke palate dok smo bili na sastanku. Ima mrtvih u napadu – navodi Dačić.

Čitaj još:   SAD, UCIJENILA SRBIJU: Ambasada poslala DRAMATIČNO upozorenje, koje se neće svidjeti Vučiću...

Šef diplomatije dodaje da su oni u predsjedničkoj palati čuli eksploziju, ali da se on nije nimalo uplašio.

– To je puklo… Predsjednik Somalije se štrecnuo, a ja ništa. Kažem: „Navikli smo mi na to, nas su bombardovali“, a on će na to: „Da su ovde bili neki sa Zapada, pobjegli bi glavom bez obzira“ – navodi on, kao i da nije bilo evakuacije zaposlenih i gostiju u predsjedničkoj palati.

izvor: kurir.rs

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *