MILE arlauče, komandantu EUFOR- a: Pravda se izjavom o uniformama, neće nikoga da provocira…

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Milorad Dodik razgovarao je u Sarajevu s komandantom EUFOR- a u BiH Martinom Dorferom…

SARAJEVO:BiH, Ekonomija,vijesti, srijeda, 22.05.2019… 17:19…MILE arlauče, komandantu EUFOR- a: Pravda se izjavom o uniformama neće nikoga da provocira…

Predsjedavajući Dodik i komandant Dorfer konstatirali da su između BiH a i na svim nivoima, i Misije EUFOR- a uspostavljeni odnosi povjerenja i opšte međusobne saradnje.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH i komandant Misije EUFOR-a saglasili su se da je BiH danas stabilna, a da je tome doprinijelo i prisustvo EUFOR- a.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik prenio je komandantu Dorferu da Vijeće ministara BiH još nije formirano, predstavlja otežavajuću okolnost u normalnom funkcioniranju BiH, a da je to, između ostalog, i rezultat pogrešno postavljenih prioriteta pojedinih političkih činilaca u BiH.

Čitaj još:   KRISTIJAN GOLUBOVIĆ OPET U Rijalitiju pravo iz zatvora za vrtoglavu cifru...

Predsjedavajući Dodik ponovio je komandantu Dorferu da inicijativa da za Dan Republike Srpske pripadnici Trećeg pješadijskog puka nose svečane uniforme Vojske Republike Srpske predstavlja samo čin baštinjenja tradicije Vojske Republike Srpske, te da tu nema namjere da se iko provocira i da se tenzije oko toga dižu bespotrebno…

izvor agencije

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši