IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAMA U SARAJEVU: Prijetio da će raznijeti Tužilaštvo BiH

Nepoznata osoba je u poslijepodnevnim satima nazvala i prijetila da će raznijeti Tužilaštvo i VSTS BiH…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, četvrtak 23.05.2019…21: 59… DRAMA U SARAJEVU: Prijetio da će raznijeti Tužilaštvo BiH…

Dana 23.05. oko 15:25 sati, na službeni telefonski broj Tužiteljstva BiH, prvo je primljen poziv sa telefonskog broja sa područja SR Njemačke od strane NN muške osobe, koja je uputila prijetnje da će baciti bombu i pobiti sve u Tužiteljštvu BiH i VSTV BiHda će izvršiti napad na glavnu tužiteljicu Tužiteljstva BiH, Gordanu Tadić.

Nepoznata osoba je u poslijepodnevnim satima nazvala i prijetila da će raznijeti Tužilaštvo i VSTS BiH…

UPOSLENIK Tužiteljstva BiH koji je zaprimio poziv, o svemu je informirao Ured glavnog tužitelja i dežurnog tužitelja Tužiteljstva BiH.

Čitaj još:   BOLEST PRIJETI Medicinska sestra se zarazila "majmunskim boginjama", dodirnula posteljinu na kojoj je pacijent ležao!

Nakon primljene informacije, dežurni tužitelj kontaktirao je prvo dežurnog operativca u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu-SIPA, te je naređeno da se izvrše provjere i identifikacija telefonskog broja sa kojeg su upućene prijetnje i osobe koja je prijetnje uputila”, navodi se u saopćenju Tužilaštva BiH.

Istražne radnje se nastavljaju…

izvor agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši