TUZLA: 24 godine od zločina na Kapiji…

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Masakr na Kapiji, poznat i kao zločin nad tuzlanskom mladošću, jedan je od najtežih zločina počinjenih nad civilima Tuzle, koji se dogodio 25. maja 1995. godine…

TUZLA: BiH,vijesti subota, 25.05.2019…09: 59… TUZLA: 24 godine od zločina na Kapiji…

NA DANAŠNJI DAN Granata ispaljena sa Ozrena tog dana u 20.55 sati ubila je 71 građanina Tuzle, a ranila oko 200 civila. Prosjek dobi poginulih je 21 godina, a najmlađa žrtva bio je dvoipogodišnji Sandro Kalesić.

Porodice stradalih na Kapiji i ove će se godine okupiti u Tuzli, a među njima će biti veliki broj roditelja koji su ostali bez djece.

Također, učenici i nastavnici OŠ Novi Grad iz Tuzle jučer su polaganjem cvijeća i prigodnim programom na Spomen-groblju žrtava poginulih na Kapiji 25. maja 1995. obilježili 24. godišnjicu stravičnog zločina nad tuzlanskom mladošću.

Čitaj još:   Tračevi koji su obilježili 2018

Nastavnica te škole Sanela Jusufović kazala je da već godinama obilježavaju taj najtragičniji trenutak za Tuzlu i Tuzlake:

– Sjećanje je naša osobina, ne postoje riječi kojima bismo mogli utješiti roditelje i porodice djece koja su poginula na Kapiji. Ipak, dodala je Jusufović, treba živjeti za lijepe trenutke, ali na dostojanstven način obilježavati ono što nije za ponos cijelom čovječanstvu…

http://iBalkan.net

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši