IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

“Škaljarci” i “kavčani” svoj krvavi NARKO rat iz Španije prenose u BEČ…

Španija je bila centar balkanskih klanova, taj se centar sada polako seli u srce Evrope u Beč…

BEČ: Regija, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak,27.05.2019… 12: 59  “Škaljarci” i “kavčani” svoj krvavi NARKO rat iz Španije prenose u BEČ…

SVE POMENUTE činjenici najviše svjedoče poslednja hapšenja u Beču ali i u Njemačkoj, kao i vatreni okršaji i ubistva pripadnika kriminalnih klanova u ovim zemljama…

Srpski i crnogorski kriminalici, kao i oni sa prostora bivše SFRJ nisu nikada ni odlazili iz centralne Evrope samo su se malo bili pritajili.

Kako su se ti klanovi okrenuli švercu kokaina iz Južne Amerike, logično je bilo da se prebace u zemlje koje imaju izlaz na Atlantik i mora kojim stižu veliki tovari kokaina.

To je bio jedan od razloga zbog čega su se vođstva kriminalnih klanova preselili na Iberijsko poluostrvo, ali i u Holandiju i Belgiju – kaže izvor iz bezbjedonosnih službi.

Da su Pirineji bili omiljena destinacija kriminalaca pokazuje i slučaj Luke Bojovića, nekadašnji članovi zemunskog klana koji su se uglavnom tamo skrivali.

I sukom između i crnogorskih klanova, cepanje nekadašnjeg kotorskog klana, počelo je upravo u Valensiji krajem 2014. godine, kada je nestalo više od 200.kg kokaina.

Čitaj još:   TUGA DO NEBA U SJENICI: NA AHIRET PRESELIO SULEJMAN HEMAN MUFTAREVIĆ

Proteklih godina o Španiji se govorilo kao o zemlji u kojoj su se mahom sklonili “škaljarci” a navodno su u tome pomogli saradnici Luke Bojovića. 

Upravo se Slobodan Kašćelan, jedan od navodnih vođa “kavčana”, jedno vrijeme, navodno skrivao u Beču.

Austrijska policija ga je locirala, a on im je umakao u poslednjem trenutku. Godinu i po dana nakon toga uhapšen je u Češkoj. Upravo u vrijeme kada je on priveden u Pragu, Vladimir Roganović, visokopozicionirani član ovog klana pušten je iz spužkog zatvora i odmah otišao u Beč, gdje je i ubijen 21. decembra 2018 godine.

Ovo ubistvo nije rasvjetljeno i sumnja se da iza njega stoje “škaljarci”.

Pojačano prisustvo jednog klana povlači i prisustvo suparničkog, jer žele da eliminišu rivale. Iz tog razloga verovatno u Beču pored “kavčana” ima i “škaljaraca”.

Jedni i drugi, kao ostale kriminalne grupe, žele da nastave i sa distribucijom droge, te im je Beč pogodna lokacija.

Beč je u EU, u centralnoj evropi, ima razrađene puteve u svim pravcima, te je iz njega lako dopremati kokain koji sve češće stiže do crnomorskih luka, posebno u Rumuniji i Bugarskoj.

Poslije skladištenja droge u Beču lakše ju je prokrijumčariti do svih krajnjih destinacija, bilo da je u pitanju kokain, heroin ili marihuana sve zaključuje sagovornik na kraju…

Čitaj još:   ANDREJ Nikolaidis: JAKOV Milatović neće na proslavu “Dana RS” i to je odlično. A RAJO Mandić? (foto)

izvor agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši