IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TAČI SASUO VUČIĆU ISTINU U LICE: “Svi znamo da vojska Srbije ne smije krenuti na Kosovo”!!!

Predsjednik Kosova Hashim Tači izjavio je danas da je odluka srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića da podigne nivo borbene gotovosti Vojske Srbije populistička i za unutrašnju upotrebu.

– Predsjednik Srbije dobro zna da ne može da krene prema Kosovu. To je nešto nemoguće i nezamislivo, i on je sam ubijeđen u to, ali za svaki slučaj institucije Kosova, uključujući i Sigurnosne snage, su u stanju pripravnosti – istakao je Tači, prenosi agencija Beta.

Prema njegovim riječima, populističke izjave nisu prijetnje za rat, već za unutrašnju upotrebu da se dobije što veća simpatija u Srbiji.

Tači je nakon sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost Kosova naglasio da je u jutrošnjoj akciji kosovske policije na sjeveru uhapšen i jedan Rus, za kojeg je naveo da je bio “maskiran statusom diplomate” i da je imao za cilj da ometa policiju.

Nakon što su kosovski specijalci rano jutros ušli na sjever Kosova i uhasili dvadesetak osoba, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sazvao je sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost, na kojoj je odlučeno da će srpska vojska zaštititi srpski narod na Kosovu. Već oko 14 sati iz kasarne Vojske Srbije u Kraljevu počela je izlaziti kolona vojnih vozila punih ljudi i opreme koja se kreće u smjeru Kosova. Prethodno je, kako je javio Tanjug, u kasarnu stigao srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin. 

Čitaj još:   VUČKO, DIGAO SRBIJU NA NOGE: "Možemo PRIZNATI KOSOVO, ali ne u ovim granicama..." (foto)

Jedan MIG 29 nadlijeteo je danas Novi Pazar u smjeru granice Srbije i Kosova, javio je B92, no ni jednog trenutka nije povrijedio vazdušni prostor Kosova jer bio bio oboren. 

izvor: SB

Osmani: Dok se SRBIJA približava RUSIJI mi tražimo članstvo u NATO…

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani zatražila je podršku drugih zemalja za Read more

MILO Đukanović 18. i 19. maja u zvaničnoj posjeti KOSOVU…

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović boraviće u zvaničnoj posjeti Kosovu Read more

Komentariši