VUČIĆ, ZOVE RUSIJU I KINU: „Obuzdajte Prištinu“; KFOR odgovara: „Ne miješamo se“!

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

KFOR je potvrdio da je u toku operacija Kosovske policije koja se po nalogu Tužilaštva u Prištini odvija na cijelom Kosovu, izvodi se u okviru borbe protiv kriminala…

PRIŠTINA: Kosovo, Crna Hronika, vijesti, utorak, 28.05.2019… 11:59… VUČIĆ, ZOVE RUSIJU I KINU: „Obuzdajte Prištinu“; KFOR odgovara: „Ne miješamo se“!

Kako je rečeno medijima u njegovom kabinetu, predsjednik Srbije zatražio je od zapadnih političkih centara da obuzdaju Prištinu i stavio do znanja da Srbija neće dozvoliti etničko čišćenje na Kosovu.

Od saveznika, Rusije i Kine očekuje se svaka vrsta pomoći i podrške.

Vučić će o detaljima ove situacije govoriti u Skupštini Srbije u nastavku posebne sjednice o situaciji.

KFOR je jutros potvrdio da je u toku operacija Kosovske policije koja se po nalogu Tužilaštva u Prištini odvija na cijelom Kosovu i, kao i kosovske vlasti, tvrdi da se akcija na sjeveru pokrajine izvodi u okviru borbe protiv kriminala.

Čitaj još:   Erdogan na Čanakkaleu: Od Istanbula, neće praviti, Konstantinopolis...

“Operacija Kosovske policije odvija se po nalogu Tužilaštva na cijelom Kosovu, ne samo na sjeveru, nije uperena protiv Srba, već protiv osoba optuženih za korupciju i kriminal”,rekao je danas za Tanjug portparol komande KFOR Vincenzo Grasso.

“Mi za sada pratimo situaciju, u kontaktu smo sa vlastima u Prištini, ali otvorene su nam i komunikacije sa Srbijom”, kaže Grasso.

Prema njegovim riječima, u pitanju je policijska akcija kakve su se dešavale i u prošlosti, tako da KFOR “samo prati situaciju”.

On je prokomentirao i stav srpskih zvaničnika da KFOR treba da učini nešto po pitanju akcije kosovskih specijalaca.

“O tome je i ranije diskutovano, mi se ne miješamo u akcije policije, dok nam ne zatraže da interveniramo”, rekao je Grasso...

izvor agencije

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši