HOĆEŠ NA PLAŽU, A DA NE PLATIŠ NIŠTA: Crna Gora uvodi novo pravilo za ležaljke…

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Crna Gora od ove godine donijela novo pravilo o korišćenju plaža…

BUDVA: Crna Gora, Putovanja, vijesti, srijeda, 29.05.2019… 13: 59… HOĆEŠ NA PLAŽU, A DA NE PLATIŠ NIŠTA: Crna Gora uvodi novo pravilo za ležaljke…

Ovo je za medije u Budvi rekao direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore Predrag Jelušić i dodao da nije bilo “pristojno naplaćivati punu cijenu korišćenja plažnog mobilijara svakome ko dođe popodne”.

“Zato smo ove godine uveli da poslije 17 časova da na javnim i drugim plaža, sem hotelskih, zakupci nemaju pravo naplate bilo koga plažnog mobilijara”, rekao je Jelušić.

Naime, sem te novine, prema novom Pravilniku o uređenju kupališta plaža, a koje je usvojeno prije dva mjeseca, od ove godine će na svakoj plaži biti postavljena informativna tabla.

Čitaj još:   VRIJEME, Temperatura skače na +10 C, hoćemo li u prelazu na 2019 imati SNIJEG ILI KIŠU...

Na njoj će,kako je objasnio Jelušić,biti istaknuto koje je radno vrijeme plaže, koja je cijena ležaljke i suncobrana, kvalitet vode koji će se mjeriti na svakih sedam do 10 dana i tip plaže, pet frendli, nudistička, javna ili hotelska plaža.

“Na taj način će svaki gost imati punu infromaciju o samoj plaži i njenim cijenama, tako da više nema iznenađenja, a zakupce ćemo kontrolisati da li rade u skladu s Pravilnikom, i u suprotnom biće sankcionisani”, podvukao je Jelušić.

Još jedna novina na crnogorskom primorju jeste da će od ove godine, osim javnih i hotelskih plaža, u ponudi biti 12 tematskih plaža, tako će zaljubljeni parovi, mladi željni provoda, nudisti ili gosti s kućnim ljubimcima imati svoje “parče obale” gdje će moći da se opuste…

Čitaj još:   Skandal, nastavlja da drma Srbiju: Voditelj, poslije bruke zaprepastio javnost...(foto)

izvor Kurir.rs/Tanjug

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši