Erdogan:Turska opredjeljena ka punopravnom članstvu u EU…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Prema reformama pravosuđa, trudnicama, djeci i starijim osobama i za one sitne zločine biće dozvoljeno da služe kazne kod kuće putem elektronskog označavanja…

ANKARA: Regija, vijesti, četvrtak, 30.05.2019…19: 49… Erdogan:Turska opredjeljena ka punopravnom članstvu u EU…

Novi paket sudskih reformi u Turskoj pokazuje povećenost zemlje puno članstvu u Evropskoj uniji, uprkos “neispunjenim obećanjima“, kazao je u četvrtak turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Sa ovim reformskim dokumentom, iako obećanja koja su nam dali nisu ispunili, izražavamo našu posvećenost punom procesu članstva u EU“, rekao je Erdogan u Kongresnom centru Bestepe, gdje je predstavio Strategiju reforme pravosuđa, te dodao:

“Vjerujemo da je završetak pregovaračkog procesa sa EU, koji traje od 2005. godine, uprkos svemu, za Evropu važan, barem koliko i za nas“.

Čitaj još:   ISPOVIJEST DJEVOJKE KOJA SE UDALA ZBOG PAPIRA: PRODALA SAM SE ZA 5.000 EURA

Turska je zahtjev za članstvo u EU podnijela 1987. godine, a pregovori o pristupanju počeli su 2005.

Međutim, pregovori su zastali 2007. godine zbog prigovora administracije kiparskih Grka na podijeljenom ostrvu Kipar, kao i protivljenja Njemačke i Francuske.

Prema reformama pravosuđa, trudnicama, djeci i starijim osobama optuženim za sitne zločine biće dozvoljeno da služe kazne kod kuće putem elektronskog označavanja.

Erdogan je također, naglasio da će reformski dokument povećati povjerenje građana u pravosuđe i osigurati predvidivo okruženje za ulaganja. Istakao je i da će reforma doprinijeti jačanju slobode izražavanja…

Izvor: Anadolu Agency (AA)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *