UGLJANIN NAPAO VUČIĆA: “Vučić i Vulin su zaprijetili Bošnjacima ratom i avionima … (video)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Mnogo toga je rekao, Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka…

NOVI PAZAR: Sandžak, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 30.05.2019…19: 59…UGLJANIN NAPAO VUČIĆA: “Vučić i Vulin su zaprijetili Bošnjacima ratom i avionima …

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin rekao je da očekuje poziv i Vlade Srbije i Evropske unije (EU) na razgovor o inicijativi kojom se traži specijalan status za Sandžak.

On je na konferenciji za novinare rekao, najkraći i najbolji put za rešavanje ovog pitanja razgovor zainteresovanih strana…

“Više očekujem poziv od EU, a da pametnije bi bilo da nas Vlada Srbije prvo pozove, takav bi bio red. Kao što znate mi smo zvaničan zahtjev kao stranka i kao Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV), čiji sam ja vijećnik, poslali Vladi Srbije, Skupštini Srbije i EU“, rekao je Ugljanin.

Čitaj još:   MOJ BRAT ROĐENI OVAKVOG CRNOGORCA NISTE VIDJELI: Oduševio region, a videćete i zašto! (video)

“Razlozi ovako veliku nervozu i paniku Vučićevog militantnog režima su sasvim drugi. Očigledno se plaše poslije SDA Sandžaka i bošnjačke stranke, institucije i nevladine organizacije da prihvate ovu inicijativu i da se ujedine oko osnovnih pitanja za koja postoji najviša moguća saglasnost u bošnjačkom narodu“, rekao je Ugljanin.

On vijeruje da će Bošnjaci postati jak i nezaobilazan politički faktor ukoliko ostale bošnjačke stranke prihvate inicijativu BNV…

“Vučić i Vulin su zaprijetili Bošnjacima ratom i avionima, mi tražimo specijalni status koji predviđa demilitarizaciju Sandžaka, povlačenje svih vojnih efektiva i policijskih snaga, koje prelaze nivo normalnog funkcionisanja policije. Međutim, to je njihova stvar, kako su došli tako će i otići“, rekao je lider SDA Sandžaka.

Ponovio je da Vučić “nije bošnjački predjsednik”, već da je on i “dokazan bošnjački neprijatelj”.

Čitaj još:   UŽAS: U zračnim napadima režimskih snaga u Idlibu unijena 33 turska vojnika... (foto)

On je dodao da nakon Albanskog nacionalnog savjeta očekuje podršku za rešavanje statusa Bošnjaka i regije Sandžak i od ostalih manjina u Srbiji.

Pogledajte šta je rekao:

(Espreso.rs)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši