IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SANDŽAKLIJA vodja grupe za Šverc zlata iz Turske

Sud BiH prihvatio je prijedlog odbrane da se Ćemal Prašović, Ibrahim Nuraj i Edževid Batkić, uhapšeni u akciji SIPA kodnog naziva “Zlatni karat”, brane sa slobode, uz mjere zabrane. Po saznanjima Avaza, Tužilaštvo BiH svu trojicu tereti za šverc zlata iz Turske u BiH, ali i za pranje novca i rasturanje neocarinjene robe.

Pronašli pištolj

Prema informacijama Avaza, ova trojka, koja je uhapšena prije dva mjeseca, bila je pod posebnim istražnim radnjama tužilaštva punih šest mjeseci, a kao vođa grupe navodi se 65-godišnji Prašović, penzioner rodom iz Sjenice, nastanjen u Novom Gradu u Sarajevu.

Kod Prašovića, zvanog Brzi, policija je tokom pretresa kuće pronašla pištolj i 10.000 maraka, a kod Nuraja, koji je državljanin Srbije i Turske i vozač autobusa na relaciji Sarajevo – Istanbul, skoro četiri kilograma zlata.

Čitaj još:   Uhapšen turski državljanin zbog pranja novca... (foto)

On je tokom saslušanja u Tužilaštvu rekao da nije znao šta se nalazi u paketima koje je prevozio iz Turske u BiH, što tužioci nisu povjerovali.

Saznajemo i da je Batkić, vozač autobusa na relaciji Novi Pazar – Sarajevo, sarađivao s Prašovićem i Nurajom, a da je pretresom 54 lokacije koje se dovode u vezu s ovim nepravilnostima, oduzeto zlata u vrijednosti od četiri miliona maraka.

avaz.ba

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

Čitaj još:   Dronovi stavljaju Tursku u centar pažnje: Agresori trpe teške udarce na terenu, specijalci objavili snimke, oslobođen gradonačelnik Berislava... (foto, video)
Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more

Komentariši