SANDŽAKLIJA vodja grupe za Šverc zlata iz Turske

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Sud BiH prihvatio je prijedlog odbrane da se Ćemal Prašović, Ibrahim Nuraj i Edževid Batkić, uhapšeni u akciji SIPA kodnog naziva “Zlatni karat”, brane sa slobode, uz mjere zabrane. Po saznanjima Avaza, Tužilaštvo BiH svu trojicu tereti za šverc zlata iz Turske u BiH, ali i za pranje novca i rasturanje neocarinjene robe.

Pronašli pištolj

Prema informacijama Avaza, ova trojka, koja je uhapšena prije dva mjeseca, bila je pod posebnim istražnim radnjama tužilaštva punih šest mjeseci, a kao vođa grupe navodi se 65-godišnji Prašović, penzioner rodom iz Sjenice, nastanjen u Novom Gradu u Sarajevu.

Kod Prašovića, zvanog Brzi, policija je tokom pretresa kuće pronašla pištolj i 10.000 maraka, a kod Nuraja, koji je državljanin Srbije i Turske i vozač autobusa na relaciji Sarajevo – Istanbul, skoro četiri kilograma zlata.

Čitaj još:   SANDŽAK TUGUJE ZA DVADESET LIKVIDIRANIH: Danas 27 godina od otmice iz voza "LOVĆEN" u Štrpcima... (foto)

On je tokom saslušanja u Tužilaštvu rekao da nije znao šta se nalazi u paketima koje je prevozio iz Turske u BiH, što tužioci nisu povjerovali.

Saznajemo i da je Batkić, vozač autobusa na relaciji Novi Pazar – Sarajevo, sarađivao s Prašovićem i Nurajom, a da je pretresom 54 lokacije koje se dovode u vezu s ovim nepravilnostima, oduzeto zlata u vrijednosti od četiri miliona maraka.

avaz.ba

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši