IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ELVIS KELMENDI, MUMIN: “Moj put od mafijaša i revolveraša do pokornog Allahovog sluge i ugledog muslimana na Kosovu”…

Elvisu Keljmendiju je, eto, kako sam kaže “Allah dao vjeru”, a pasoš mu je dao Milorad Dodik, kako je lično priznao…

PEĆ: Kosovo, vijesti, ponedeljak 03.05.2019… 13: 49… ELVIS KELMENDI, MUMIN: “Moj put od mafijaša i revolveraša do pokornog Allahovog sluge i ugledog muslimana na Kosovu”…

Elvis Keljmendi živi u Peći, a prošle je godine dobio bosanskohercegovačku ličnu kartu u Zvorniku (i za to se javno zahvalio Miloradu Dodiku) iako je za njim raspisana potjernica naše zemlje…

Sumnjiči ga se zbog pokušaja ubistva u Sarajevu Elvisa Hodžića od prije desetak godina. On je otkrio je gostujući u emisiji kako se okretanjem Islamu riješio “grijehova iz mladosti”.

Elvis Keljmendi na početku razgovora u kojem je govorio englski i bosanski jezik priznaje da je pripadao mafijaškom miljeu, da njegova cijela familija u tom sudjelovala i da na to danas nije ponosan.

“Kad smo došli u Bosnu kupili smo hotele, vile, moj otac je puno uložio u Bosnu”, počeo je Keljmendi svoju životnu priču.”Lokalni mafijaši iz Sarajeva su nas htjeli reketirati, i mi smo se tome suprotstavili. Mi kao Albanci imamo drugi način života, drugi karakter. Imali smo raznih problema, bacanje eksploziva, bacanje bombi u hotelu. I mi smo se od toga branili”, objasnio je Keljmendi- junior brojne “incidente” u kojima je sudjelovala njegova familija tokom života u BiH. Kazao je i da je ranjen 2003.godine u “Holiday Innu” i da je na njega pucao “kriminalac koji je kasnije zbog više ubistava osuđen na 40 godina robije” (Zijad Turković, op.SB).

Čitaj još:   SASTAV MANJINSKE VLADE CRNE GORE: Kao ministri pominju se Krivokapić, Konjević i Adžić... (foto)

Priznao je da je jedno vrijeme proveo u zatvoru. “Jednog mog prijatelja su upucali gangsteri u Sarajevu i “ja sam ga osvetio, Nakon toga sam pobjegao na Kosovu”.

Na Kosovu je, kaže, osuđen na pet godina z, a odležao tri godine zatvora, nakon čega počinje njegovo bliže upoznavanje sa vrijednostima Islama.

“Do tada je moj život bio pištolj, da upucam nekoga, da se dokažem da mogu upucati bilo koga. Htio sam da imam moć i poštovanje i to sam dobio”.

Elvis Keljmendi kaže da ga se i danas ljudi boje, ali da za to više nemaju razloga, “jer se trebaju plašiti samo Alllaha”. Objasnio je kako je njegovo “preobraćenje” počelo ” kada mu se prijatelj u Sarajevu povjerio da “ima džine”, pa je i on shvatio da je to (džini) što ga tjera u loše ponašanje. “Rekao je da ako želim sebi pomoći moram klanjati rukiju, da ga Allah za to nagradi. Počeo sam klanjati od 2007. godine, do tada sam znao samo za Bajrame, iftare i to…”.

(Treba podsjetiti da je Keljmendi tri godine nakon što je “proklanjao rukije”, 2010. u sarajevskonm klubu “Bad” na Breci izrešetao Elvisa Hodžića, nakon čega je pobjegao na Kosovo)

Na kraju televizijske emisije Elvis Keljmendi je rekao da je “mnogo griješio u prošlom životu” i da moli “Allaha dž.š. da mu oprosti i da mi se smiluje za te grijehe”.

Čitaj još:   Abas iz Gaze o Trampovom takozvanom mirovnom planu: Jerusalem nije na prodaju...

“Hvala Allahu, što mi je dao Islam, dao mi namaz. Bio sam vrlo loš, ali mi je dao vjeru i sad se molim”, završio je svoju ispovijest za popularni islamski tv kanal “The Deens how” Elvis Keljmendi.

Elvisu Keljmendiju je, eto, kako sam kaže “Allah dao vjeru”, a pasoš mu je dao Milorad Dodik , kako je lično priznao… 

autor (SB)

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši